Stefan de Vrij

Omschrijving

ASIEL WERKT OP AFSPRAAK
In de afgelopen periode heeft het asiel op afspraak gewerkt. We merkten dat deze manier van werken veel meer rust geeft voor de dieren én dat de kans op een goede match sterk vergroot wordt. Het komt de zorgvuldigheid zowel naar de dieren als naar de toekomstige baasjes alleen maar ten goede. Daarom is besloten deze manier van werken te handhaven. Onder de tekst over het dier kunt u lezen hoe u kunt reageren.

Op dit moment wonen hier een aantal Nederlands Elftal katers. De groep is samen binnen gekomen nadat ze in een ander deel van het land in training waren geweest. De heren konden in hun vorige verblijfplaas  niet voldoende wedstrijd-ervaring opdoen  om een goed resultaat neer te zetten. Vandaar dat ze nu -  tijdelijk - in dit Klarenbeekse krachthonk + hotel verblijven.
De spelers hebben ieder zo hun eigen kwaliteiten en kunnen straks door afzonderlijke clubs weer gecontracteerd worden.

Ook Stefan de Vrij is weer vrij. En ook voor hem zoeken we een nieuwe club. Stefan de voetballer wordt meestal ingezet als verdediger. Ook 7--jarige zwarte kater Stefan is van de verdediging. Hij geeft zijn grenzen heel goed aan als hij vindt dat hij te dicht benaderd wordt. Het gedrag van kater Stefan komt voor uit onzekerheid en angst en eigenlijk is hij een verlegen mannetje die de andere spelers in het veld, ook de mensen, als bedreigend kan zien.
Dat is voor een verdedigende voetballer natuurlijk super... maar voor een kater die een nieuw huis zoekt is het niet de beste eigenschap om je geliefd te maken. We zoeken dan voor Stefan ook een baas die, als het ware, door het angstige gedrag van Stefan heen kan kijken en het geduld op kan brengen om Stefan de ruimte te geven zich te ontspannen.
Dan zal hij namelijk ervaren dat de wereld zo eng niet is en dat er ook mensen zijn die je kunt vertrouwen.
Waarschijnlijk zal hij nooit een echte schootkat worden maar een vriendje voor het leven zit er wel degelijk in.
Wij denken dat het voor Stefan het beste is dat hij in een heel rustig elftal geplaatst wordt waar hij niet gestresst kan raken van andere onbekende grote en kleinere spelers (honden en kinderen).  Een trainingsveld zal Stefan, op den duur, wel waarderen. Stefan heeft soms wel wat moeite met de zindelijkheid in een nieuwe grote ruimte, hier zal dus aan het begin wel getraind mee moeten worden. Wilt u de uitdaging met Stefan wel aangaan en hem laten ontdekken dat er heel betrouwbare trainers/trainsters  zijn?  Neem dan via de mail contact met ons op.

U vindt hieronder een aantal vragen. We verzoeken u  de gevraagde informatie in een mailbericht aan ons te sturen. (knippen en plakken is een mogelijkheid) Als uw (complete) informatie binnen is wordt uw aanvraag in behandeling genomen. We zullen dan kijken of u een geschikte match bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. 

1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u specifiek dit dier adopteren?

6.       Wat is uw gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.       Kan het dier bij u naar buiten toe?

9.a      Zo ja, gaat het dan om een balkon, tuin en/op buitengebied ?

10.     Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht