Timo

Omschrijving

ASIEL WERKT OP AFSPRAAK
In de afgelopen periode heeft het asiel op afspraak gewerkt. We merkten dat deze manier van werken veel meer rust geeft voor de dieren én dat de kans op een goede match sterk vergroot wordt. Het komt de zorgvuldigheid zowel naar de dieren als naar de toekomstige baasjes alleen maar ten goede. Daarom is besloten deze manier van werken te handhaven. Onder de tekst over het dier kunt u lezen hoe u kunt reageren.

Timo, een prachtige driekleur kater, is samen met zijn broertje Gizmo door afstand in het asiel gekomen. Beide heren zijn 11 jaar en doen hier soms wat denken aan de Mopperende Heertjes uit Sesamstraat... 
Timo en Gizmo zijn dus wat ouder en hebben ervaring met mensen. Bij sommige mensen wil je dan best graag op schoot zitten, maar bij andere niet. En, als seniore kater, maak je dan zelf wel uit wiens schoot je uitkiest. Een beetje respect voor een oudere vinden de heren best op zijn plaats. Dat het niet heel makkelijk is om oudere leeftijd te verhuizen is duidelijk. Dat geldt voor mensen en ook voor katten. Vooral voor Timo is het heel belangrijk dat hij gauw een plek vindt waar hij weer kan aarden, lekker naar buiten kan (dat vindt hij fijn) en waar hij letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgt om weer de Timo te zijn die hij, in zijn stoere katerhartje, eigenlijk is. Nu gedraagt hij zich nog als spion, een kater die de kat uit de boom kijkt en duidelijk laat merken wat zijn grenzen zijn. Maar uit zijn dossier blijkt dat hij eigenlijk best wel graag een baas wil die hij kan vertrouwen en waar hij dan, na verloop van tijd, lekker bij op schoot kan liggen als hij zijn jachtinstinct buiten heeft uitgeleefd.
We denken dat hij, op dit moment, het beste tot zijn recht komt in een rustig huis zonder andere katten, honden en kinderen onder de 12.
Deze senioren hoeven niet samen geplaatst te worden want hele grote vrienden zijn het niet. Ze gaan allebei hun eigen gangetje.  Wilt u Timo snel zijn eigen plekje weer geven en hem de  tijd en ruimte geven om te wennen aan een nieuwe baas en een nieuwe plek ? Stuur ons dan een mailtje (zie onder).

U vindt hieronder een aantal vragen. We verzoeken u  de gevraagde informatie in een mailbericht aan ons te sturen. (knippen en plakken is een mogelijkheid) Als uw (complete) informatie binnen is wordt uw aanvraag in behandeling genomen. We zullen dan kijken of u een geschikte match bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. 


1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u specifiek dit dier adopteren?

6.       Wat is uw gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.       Kan het dier bij u naar buiten toe?

9.a      Zo ja, gaat het dan om een balkon, tuin en/op buitengebied ?

10.     Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht