Emma Mackey

Omschrijving

ASIEL WERKT OP AFSPRAAK
In de afgelopen periode heeft het asiel op afspraak gewerkt. We merkten dat deze manier van werken veel meer rust geeft voor de dieren én dat de kans op een goede match sterk vergroot wordt. Het komt de zorgvuldigheid zowel naar de dieren als naar de toekomstige baasjes alleen maar ten goede. Daarom is besloten deze manier van werken te handhaven. Onder de tekst over het dier kunt u lezen hoe u kunt reageren.

Emma, onze driekleurige, 4 jarige, poes is als vondeling bij ons binnen gekomen. Het meisje heeft behoefte aan een heerlijk klein, veilig mandje (of kattenhuisje) van waaruit ze kennis mag maken met lieve mensen en een fijne woonomgeving waar haar natje en droogje gewoon voor haar klaar staan als ze honger heeft.
Waarschijnlijk heeft Emma een tijd buiten gewoond waar ze veel energie moest steken in overleven. Dat overleven is haar wonderwel gelukt.
Maar nu is het tijd voor wat meer bestaanszekerheden voor dit poezenvrouwtje. Zoals geschreven verlangt Emma naar een thuis waar ze langzaam mag groeien naar de positie van huiskat. Ze doet dit, naar we denken, het liefst vanuit een "veilig"plekje. Ook hier, in de opvang, zit ze (nog) graag in "haar" huisje maar kan daar al wel genieten van een knuffel. Zomaar, in haar "poezen-eentje" in een grote (lege) kamer is nog wel eng en dan lijkt ze toch nog wel erg verlegen.
Dat is ook logisch als je, als poes, niet gewend bent aan zo'n enorm hok (kamer) zonder veilige plekjes om je te verstoppen. Emma zal zich het prettigst voelen in een rustig huisje, misschien met een andere kat om zich heen die haar helpt haar verlegenheid/onzekerheid te overwinnen. We denken dat kinderen vanaf 12 die haar begrijpen wel worden geaccepteerd. Naar naar buiten zal ze, op termijn, vast wel weer willen: dat voelt voor haar waarschijnlijk toch vertrouwd.
Spreekt Emma's karakter en persoonlijkheidje u wel aan en wilt u haar redder in nood zijn ? Lees dan hieronder verder hoe u ons dat kunt laten weten. 

U vindt hier een aantal vragen. We verzoeken u  de gevraagde informatie in een mailbericht aan ons te sturen. (knippen en plakken is een mogelijkheid) Als uw (complete) informatie binnen is wordt uw aanvraag in behandeling genomen. We zullen dan kijken of u een geschikte match bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting.  


1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u specifiek dit dier adopteren?

6.       Wat is uw gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.       Kan het dier bij u naar buiten toe?

9.a      Zo ja, gaat het dan om een balkon, tuin en/op buitengebied ?

10.     Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht