< Terug naar overzicht

Jaaroverzicht dierenasiel de Kuipershoek

14 januari 2019

Het nieuwe jaar is al een paar weken onderweg en in dierenasiel de Kuipershoek is iedereen al druk bezig met het redden, voeden, trainen en herplaatsen van de dieren in 2019. Er kan met trots teruggeblikt worden op het jaar 2018. Er zijn veel hoogte en ook dieptepunten geweest en daarvan brengen we jullie graag op de hoogte.

Het asiel in Klarenbeek is verantwoordelijk voor een groot aantal gemeentes. In deze gemeentes zijn wij verantwoordelijk voor het ondersteunen en eventueel opvangen van alle vondelingen. En dit hebben we ook weer fanatiek gedaan in samenwerking met ambulance over gelder. Afgelopen jaar hebben wij 148 vondeling honden, 768 vondeling katten en 384 vondeling overige dieren opgevangen. Dit is al een behoorlijke aantal maar we krijgen ook via andere wegen dieren in ons asiel. Het kan zijn dat mensen niet meer voor hun dier kunnen zorgen en dat ze afstand komen doen. Daarnaast werken we goed samen met politie en landelijke inspectiedienst. Ook worden er zwangere poezen bij ons binnengebracht en wij hebben dit jaar bijvoorbeeld 65 geboren kittens mogen opvangen.  Daarnaast vangt het asiel ook veel schuwe katten. In het afgelopen jaar hebben wij 214 schuwe katten gevangen. Deze katten kunnen niet benaderd worden en worden diervriendelijk gevangen. Daarna worden ze medische nagekeken en worden ze geholpen en gechipt. Wanneer ze niet gelukkig worden van een klein huis met daarin mensen, zoeken we voor hun een buitenplaats zoals een boerderij. Die zijn er helaas niet heel erg veel en daarom zoeken veel schuwe katten nog wel een leuke buitenplaats.

Gelukkig blijven deze dieren niet lang in het asiel en vinden veel dieren een nieuw adres. Gelukkig vinden veel dieren ook hun baasjes weer terug. Bijna alle vondeling honden vinden hun baasje weer terug mede dankzij hun chip. Helaas zijn nog veel van onze vondeling katten niet altijd gechipt en daarom vind van de 768 vondelingen maar 165 hun baasje terug. Het is daarom verstandig om altijd je dier te chippen en te registreren zodat hij niet onnodig in het asiel komt.

We zien veel dieren voorbij komen en niet alle dieren kunnen wij onthouden bij maar er zijn verhalen die ons altijd bij blijven, die misschien pijn doen maar meestal gelukkig eindigen. Hierbij een paar voorbeelden.

De overige dieren die wij opvangen zijn erg gevarieerd zo hebben wij 9 december 2018 een wandelende tak binnengekregen. Maar ook heeft het asiel 37 schildpadden opgevangen. Daarnaast krijgen wij ook altijd een behoorlijke variatie aan vogels binnen zoals parkieten, Agapornis maar ook één Lori en één pauw.

 

Daarnaast krijg je ook verhalen mee zoals pupje Flicka. Met haar 12 weken oud was ze gevonden in een doosje en daar achtergelaten. Op het asiel was ze behoorlijk ziek en kon ze eerst geen eten binnenhouden. We hebben haar helemaal opgelapt en ze groeide al op tot een grote stoere meid en daarna is ze herplaatst bij een super lief gezin.

 

Ook Doos en Ductape zijn na een pittige start op 29 oktober 2018 goed terecht gekomen. Zoals de naam het al verraad waren ze in een doos met ductape gevonden en uiteindelijk in het asiel terecht gekomen. Het waren geweldige leuke diertjes en daarom heeft het ook niet lang hoeven duren voordat ze herplaatst waren.

 

Dit zijn maar enkele verhalen van alle geweldige dieren die wij opvangen. Dag in dag uit vangen we dieren met liefde op en proberen ze te herplaatsen. Samen met sociaal media en kranten proberen we dieren te herplaatsen en dat hopen ook in 2019 met succes te kunnen doen.