< Terug naar overzicht

Kat zoekt Boer

31 januari 2019

Asiel de Kuipershoek vangt, neutraliseert en plaatst het hele jaar door schuwe katten. Het asiel heeft nu alleen een erg grote verzameling schuwe katten en hierdoor passen ze niet meer in de buitenren. De echte avonturiers, muizenvangers en stroslapers moeten daarom nu hun tijd doorbrengen in een klein hokje, waar ze zich niet kunnen verstoppen of hun natuurlijke instinct kunnen volgen. De katten wachten nu op hun buitenplaats.


Door deze katten te laten struinen op je eigen terrein, boerderij, manege of weiland, is de kans erg klein dat er nog een muizenplaag is. Deze katten zijn geholpen, gechipt en voorzien van een oorknip (hierdoor zie je aan de buitenkant dat ze geneutraliseerd zijn).  Deze dames en heren zullen eerst een tijdje binnen gehouden moeten worden in een grote bench of afgesloten schuur en kunnen dan na 4-6 weken de weide wereld verkennen. Hier zullen ze lekker rondstruinen, jagen, ravotten en lekker in het stro gaan liggen. Het enige wat u hoeft te doen is ze bijvoeren en dan heeft u er een heerlijke (gratis) terreinkat bij. 

Heeft u interesse en heeft u plek voor 2 of meer schuwe katten, Of kent u iemand met een buitenplaats, neem dan contact op met Dierenasiel de Kuipershoek.  


De bijgevoegde foto's zijn een selectie van de nu aanwezige schuwe katten, dit kan na elke dag weer verschillen.