Luna

Omschrijving

Luna mag  op zoek naar een nieuwe eigenaar.


 Luna stond enkele weken geleden vastgebonden op een parkeerplaats in Wolvega. Door haar angst en wantrouwen tegenover iedereen deed ze het enige wat ze kon, grommen, blaffen en bijtbewegingen maken. Nadat ze bij ons zat lukte het een van de vrijwilligsters al snel om haar vertrouwen te winnen. Dit ging zelfs zo goed dat Luna het geluk had om met haar mee te mogen in gastgezin.


Hier heeft Luna een heleboel geleerd en wij weten nu ook meer over het gedrag van Luna.


 Het is een gevoelige hond die direct doorheeft in wat voor stemming haar huisgenoten zijn.


Luna houdt nog steeds niet van vreemde mensen en van snelle onverwachte bewegingen. Dit maakt haar bang en onzeker en hierdoor kan ze van zich af willen happen.


Omdat ze “gered” is uit een vervelende situatie vertoont ze, en zal dat bij haar nieuwe eigenaar ook eerst doen, een soort liefdes/bezits gedrag, “ze wil je claimen”. Hier moet de nieuwe eigenaar wel aan werken, dit gedrag mag niet doorslaan.


Ze heeft geleerd om in een bench te slapen. Heeft geen voer-, of speeltjes agressie. Wel kan het spelen haar ineens gaan vervelen en moet de baas het stoppen en haar op de plaats zetten.


Wandelen, lopen aan de fiets en zwemmen zijn haar favoriete bezigheden, en daarna wel even heerlijk knuffelen.


Zoekt iemand die verstand heeft van dit ras en honden met rugzak en die de tijd en aandacht wil geven om haar verder te helpen haar vertrouwen in de mensen terug te geven.


 Wie geeft haar de kans op een eigen mandje?


 


Voor meer info moet u eerst mailen naar info.deswinge@dierenbescherming.nl . Alleen op afspraak kunt u kennismaken met haar, zij verblijft nog in gastgezin.

Asiel

Dierenasiel de Swinge
Grasland 114
9205 ES Drachten
Tel.: 0512-543114
E-mail: info.deswinge@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht