Zivah

Omschrijving

Dappere Zivah

Wat zijn we trots op onze Zivah.
Afgelopen half jaar hebben we hard met Zivah gewerkt.
Ze kwam binnen als angstige hond die wel van zich af durfde te bijten.

We hebben met Zivah weer een nieuwe basis gelegd wat bestaat uit veel structuur en werken voor je eten.
Zivah heeft in haar eerste jaren alles mogen doen waar ze zin in had, maar nooit heeft ze duidelijke leiding en regels geleerd.

Inmiddels weet ze dat ze moet zitten voor het eten, voor deuren, voor het aan en aflijnen. Ze vind het fijn om duidelijke leiding te krijgen zodat ze weet waar ze aan toe is.

Sinds december loopt ze ook weer aan de riem buiten het terrein. Dit gaat nog wel met een kleine gebruiksaanwijzing maar in kleine stapjes komen we steeds verder vooruit.

Ook in de kennel is het een steeds makkelijkere hond. In het begin vloog ze nog tegen de tralies op tegenwoordig blijft ze gewoon liggen of staat ze rustig voor in de kennel.

Voor Zivah zoeken we een nieuw huis met mensen die ervaring hebben in het trainen van Mechelse herders. Voor Zivah zou het ook leuk zijn om met de nieuwe eigenaar bijvoorbeeld te gaan speuren of iets van detectie werk te gaan doen.

Zivah kan niet met andere dieren overweg.

Voor eigen mensen is ze erg lief. Bij vreemden is ze eerst waaks maar als ze je goed kent en je vertrouwd is het een fijne hond die ook enorm van knuffelen houd.

Zivah vind het leuk om voor haar eten te werken. Ze is goed in het oplossen van puzzels, dol op een kong of brokken zoeken in een snuffelmat.

Zivah haar herplaatsingstraject neemt meer tijd in beslag dan onze andere asielhonden omdat het bij Zivah langer duurt om haar vertrouwen te krijgen.

Asiel

Dierenasiel de Swinge
Grasland 114
9205 ES Drachten
Tel.: 088 811 3710
E-mail: info.deswinge@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht