Zivah

Omschrijving

Dappere Zivah

Zivah is een Mechelse herder dame van 4 jaar jong.

Zivah is naar het asiel gekomen omdat haar vorige eigenaar niet meer om kon gaan met haar gedrag.

Zivah heeft in haar verleden geen goede sturing en mogelijk socialisatie gehad waardoor ze alles spannend vind.

Haar spanning kan zich uiten door ongecontroleerd in het rond te happen. Meestal reageert ze af op haar riem.

Maar daarnaast kan Zivah ook een hele fijne hond zijn. Zolang haar omgeving voorspelbaar en veilig is.

Als Zivah ontspannen is vindt ze het leuk om dingen voor je te doen. Ze kan dan goed zitten, liggen en pootjes geven. Ook laat ze zich dan aaien. Zoek spelletjes vindt ze ook leuk om te doen. Ze vist graag brokjes uit de water schelp, zoekt brokjes uit de snuffelmat. En ze geniet enorm van haar dagelijkse kong.

Wandelen zit er voor Zivah niet in. Zodra ze een riem om krijgt raakt ze totaal in paniek. En begint dan vaak snel in de riem te happen. We hebben verschillende riemen geprobeerd en manieren om haar af te leiden van de riem maar dit is helaas nog niet gelukt.

Ze krijgt dagelijks 2 kopjes geitenmelk. Dit geeft een kalmerend effect wat wij hier goed kunnen merken. Hierdoor is ze rustig in de kennel en ligt ze overdag ook af en toe te slapen.

Voor Zivah zoeken we een huis waar ze niks hoeft. Waar ze een veilige plek heeft. Bv een kennel. En waarbij ze als het rustig is lekker op het erf kan lopen. Ze zou het wel leuk vinden om nog wat samen met haar nieuwe eigenaar te doen maar wel onder haar voorwaarden. Het belangrijkste voor Zivah is rust, geduld en voorspelbaarheid.

Zivah haar herplaats traject zal wat meer tijd inbeslag nemen dan de andere asiel honden. Omdat ze pas met de nieuwe eigenaren meegaat als wij vinden dat Zivah er voldoende vertrouwen in heeft.

Asiel

Dierenasiel de Swinge
Grasland 114
9205 ES Drachten
Tel.: 0512-543114
E-mail: info.deswinge@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht