(reso) Dori

Omschrijving

Update 03-09
Dori voelt zich hier prima op haar gemak, ze wil nog steeds helaas niet geaaid worden maar komt al steeds dichterbij. Ook kunt u zien op de foto dat de uitdrukking op haar gezicht al een stukje vriendelijker is.

Update 13-06
Over het algemeen hebben katten vak 1 a 2 vaste ligplekken. Dori niet, die ligt overal en nergens. Inmiddels begint ze wat aan ons te wennen maar wil nog niet benaderd worden.

Update 15-04:
Dori heeft wat een mandjes tik. Elk mandje groot of klein moet uitgetest, welke ligt het lekkerst? Haar favoriet is het mandje dat wat hoger staat. Ze ligt hier bijna 24/7 in, af toe gaat ze even naar buiten voor een frisse neus, eet en drinkt wat, gaat naar de kattenbak en dan weer fijn luieren in haar mandje. Dori trekt zich van haar omgeving niet veel aan.
Ze is nu zover dat ik mijn hand in het mandje kan leggen zonder dat ze uithaalt. Blazen doet ze nog wel maar ze vind het ook nog wel erg spannend. Aanraken wil ze nog liever niet.

26-02-18
Dori (5jaar) is samen met 5 andere katten bij ons binnen gebracht. Ze komen van een boerderij waar ze helaas niet konden blijven. Ze werden regelmatig bij gevoerd maar dat is wel het enige contact dat zij gehad hebben met mensen. Ze ligt vaak te luieren in de mand pal voor het raam, wanneer je voor het raam gaat staan kijkt ze je verontwaardigd aan. ‘’Je gaat me hier toch niet weg jagen?’’

Stap je de boeg binnen verstopt ze zich. Dori begint iets te wennen aan de mensen hier maar ze heeft nog een lange weg te gaan…

Er staat (reso) voor haar naam omdat zij bij ons in de resocialisatie boeg zit. Dit wil zeggen dat zij verwilderd is en dus opnieuw gesocialiseerd zal moeten worden. Dit is een project en zal ook niet binnen enkele weken klaar zijn. Wanneer u haar wilt adopteren krijgt u genoeg informatie mee om daarmee thuis aan de slag te gaan.

Uiteraard is het geen must om haar in huis te plaatsen, op een boerderij, manege etc. zal zij een uitstekende muizenvanger zijn.

Asiel

Dierenasiel de Swinge
Grasland 114
9205 ES Drachten
Tel.: 0512-543114
E-mail: info.deswinge@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht