(reso) Aira

Omschrijving

Update 03-09
Aira is nieuwschierige, tuttige dame aan het worden. Ze komt steeds dichterbij maar durft nog niet geaaid te worden.

Update 13-06
Aira word steeds nieuwschieriger en zit vaak voor het raam. Ze vind het leuk om dan uitgedaagd te worden om te spelen, zolang het maar achter glas is. Zodra je binnen komt blijft ze wel zitten maar gaat toch weer weg als je haar probeert te benaderen.

Update 15-04:
Aira is nu een poosje bij ons en voelt zich hier al redelijk op haar gemak.
Ze is het liefst in het buitenverblijf waar ze lekker in de zon luiert of hoog op een plankje geniet van het uitzicht. Tegenwoordig komt ze ook vaak even binnen voor het raam zitten om te kijken hoe wij aan het werk zijn.
Haar benaderen vind ze nog steeds erg spannend, wanneer ze je vertrouwd mag je bij haar komen zitten maar aanraken wil ze tot nu toe nog niet. Meestal klets ik even tegen haar waardoor ze wat ontspant en af en toe even bevestigend -alsof ze je begrijpt- naar me knipoogt.

26-02-18
Aira (4jaar) is samen met 5 andere katten bij ons binnen gebracht. Ze komen van een boerderij waar ze helaas niet konden blijven. Ze werden regelmatig bij gevoerd maar dat is wel het enige contact dat zij gehad hebben met mensen. Aira zoekt het graag hoog op en kan heel aandoenlijk liggen slapen. Wanneer je de boeg binnen komt is ze erg alert en ziet elke beweging die je maakt. Aira is kan erg fel zijn.  

Er staat (reso) voor haar naam omdat zij bij ons in de resocialisatie boeg zit. Dit wil zeggen dat zij verwilderd is en dus opnieuw gesocialiseerd zal moeten worden. Dit is een project en zal ook niet binnen enkele weken klaar zijn. Wanneer u haar wilt adopteren krijgt u genoeg informatie mee om daarmee thuis aan de slag te gaan.

Uiteraard is het geen must om haar in huis te plaatsen, op een boerderij, manege etc. zal zij een uitstekende muizenvanger zijn.

Asiel

Dierenasiel de Swinge
Grasland 114
9205 ES Drachten
Tel.: 0512-543114
E-mail: info.deswinge@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht