< Terug naar overzicht

Kent u Lolkje nog?

4 september 2017


Benieuwd hoe het nu met Lolkje gaat? Lees dan snel verder ...

Dag beste medewerkers van de Swinge,

Zoals beloofd zou ik jullie laten weten hoe het met onze Mijke gaat, sinds ze bij ons woont. Gisteren precies 6 weken.

Toen wij haar ophaalden, had ze een energie nivo van 180. Ze reageerde absoluut niet op ons, was alleen maar met haar omgeving bezig en vloog alle kanten op.

In de auto, aan mijn voeten, kwam ze heeeeel langzaam wat tot rust. Het autorijden was duidelijk heel vertrouwd voor haar. Ze sprong enthousiast in de auto, en ging gelijk liggen. Na uur rijden kwamen we bij ons vakantiehuisje aan, en was haar ademhaling bijna normaal.

Mijke ontpopt zich tot een vrolijke en rustige Stabij, die het heerlijk vindt om haar neus achterna te gaan. Dat geeft nog wel eens wat gedoe, want ons vakantiehuisje staat op de Veluwe, en daar stikt het van de wilde zwijnen. Natuurlijk aan de riem, maar ook dan soms bijna niet te houden.. Gelukkig kan ze op de hei wel los, loopt ze heerlijk te rennen en houdt ze ons toch ook goed in de gaten. Bij ons thuis kan ze heel goed los in het grote naburige park. Ze komt als je haar roept, en huppelt vrolijk mee. Vreemde honden zijn soms wat eng, maar ook dat gaat steeds beter. Na 6 weken zien we haar ook steeds vrijer worden, en houdt ze ons met wandelen wat minder gespannen in de gaten.
Ze kent inmiddels haar naam, het commando 'hier' werkt ook al (meestal) en 'zit' en 'wacht' ook als haar pet ernaar staat!! Ze heeft ook al vriendschap gesloten met onze kleinzoon van 9 maanden. Natuurlijk oefenen we het alleen thuis laten, lijkt vooralsnog geen probleem, maar we bouwen het toch rustig op. Ze ligt dan heerlijk in de bench waar ze zich veilig en thuis voelt.

Volgende week begint de beginnerscursus bij een Quibus hondenschool (uitsluitend positief opvoeden!) voor al wat oudere honden (uit asiels of uit het buitenland; perfect dus). We hebben er zin in.

Al met al kunnen we hier spreken van een zeer geslaagde plaatsing. 

Ik stuur wat foto's  mee.

Met vriendelijke groet,