< Terug naar overzicht

Kids Open Dag 28 september

Lokaal

16 september 2019

In het weekend voorafgaand aan dierendag organiseren dierenasiel De Swinge en Dierenambulance De Wouden in Drachten een speciale Kids Open Dag. Jonge dierenvrienden, maar ook andere geïnteresseerden, zijn op zaterdag 28 september van harte welkom om van alles te ontdekken en te leren over het reilen en zeilen van een dierenasiel en een dierenambulance. Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke attributen gebruiken de vrijwilligers op de dierenambulance? Hoe maak je een konijn happy? Het antwoord op al deze vragen wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de open dag.

Het asiel

In De Swinge worden dieren opgevangen die verdwaald zijn, of gedumpt, of waar door omstandigheden niet meer voor kan worden gezorgd. Het zijn vooral honden, katten, konijnen en knaagdieren. De dieren krijgen tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Ook wordt er een nieuw thuis voor de dieren gezocht.

De dierenambulance

De vrijwilligers van Dierenambulance De Wouden rukken dagelijks uit om dieren in nood te helpen. Het gaat dan zowel om huisdieren, die bijvoorbeeld verdwaald zijn, als om wilde dieren die gewond zijn geraakt.Kids Open Dag 

Ieder jaar organiseert de Dierenbescherming een open dag. Het dierenasiel en de dierenambulance in Drachten kiezen dit jaar voor het thema ‘Kids’ omdat ze het erg belangrijk vinden dat kinderen op een respectvolle manier leren omgaan met dieren. Tijdens de Kids Open Dag worden kinderen op een speelse manier voorgelicht en kunnen ze met eigen ogen zien hoe je dieren kunt benaderen. Maar ook voor volwassenen is het een interessante dag. Er is tekst en uitleg over het werken op de dierenambulance en in het asiel, kinderen kunnen even in de huid van de dierendokter kruipen of zich laten schminken. Tijdens de open dag zijn de verblijven van de katten en konijnen toegankelijk. Om onrust te voorkomen is er geen toegang tot de hondenverblijven.

Openingstijden

De open dag bij dierenasiel De Swinge en Dierenambulance De Wouden is op zaterdag 28 september van 11.00 tot 16.00 uur aan het Grasland 114, 9205 ES in Drachten. Goed om te weten: je mag geen eigen hond meenemen naar de open dag. Dit in verband met mogelijk onrust onder de asielhonden. Het asiel rekent op begrip hiervoor.