Obi

Omschrijving

Obi is een gecastreerde kruising herder van 10-02-2013

 

Een herder is Obi door en door. Hij is ontzettend trouw en lief naar zijn eigenaar, maar afwachtend naar vreemde mensen. Met aanbieding van wat lekkers wil Obi wel gauw vriendjes met je worden.

Hij zal je huis met je spullen goed voor je verdedigen.

 

Toen Obi bij ons in het asiel kwam sloot hij zich volledig af. Hij ging in zijn mandje liggen met zijn koppie onder de dekens en was bang. Na 1 nacht in het asiel is hij gelijk de pleeg in gegaan. Daar moest hij samen leven met 2 andere honden en 1 kat. Dit gaat super. Hij speelt met de honden, reu en teef, en gaat respectvol om met de kat. Hij hecht zich enorm aan ‘zijn’ mensen. Obi is een dikke knuffel en mag graag bij je zijn.

 

Obi bleek erge last te hebben van zijn gewrichten. We hebben daarom röntgenfoto’s gemaakt en daaruit bleek dat er best wel wat mis was in zijn lijfje. Hij heeft HD en zijn gewrichtjes zijn niet zo netjes. Hierom zal Obi levenslang op de pijnstillers moeten blijven en moet hij ook op speciaal voer. Hiermee gaat het goed met hem en is hij vrolijk. Wel rekening houdende met hem. Lange wandelingen kan hij niet aan. Na 10 minuten spelen is Obi dan ook wel moe.

 

Obi is een geweldig hondje, vrolijk, speels, lief, maar ook angstig. Hij is bijvoorbeeld erg bang voor knipperende lampen, tl lampen die aan gaan. Hij is bang in het donker en kan schrikken van een schaduw. Daarentegen is er overdag weinig angst te bekennen.

Thuis in de pleeg prefereert Obi zijn bench om in te slapen en ziet hij zijn bench als veilige plek. Zijn bench staat dag en nacht open. Obi gaat vaak in zijn bench liggen als het donker wordt en komt, als het aan hem ligt, weer uit de bench als de zon opkomt. S’ avonds even naar buiten voor een plasje is dan ook wel erg spannend. Na wat training voor het buiten plassen in het donker gaat hij nu ook rustig mee naar buiten. Hij doet dan zijn plasje en wil graag zo snel mogelijk weer naar binnen.

 

Doordat Obi vroeg op bed gaat, is hij ook een vroege vogel in de ochtend. Hij maakt je s’ morgens vrolijk wakker en wil dan graag naar buiten om te spelen en om gaten te graven. Obi zal er ook zeker voor zorgen dat al je onkruid verdwijnt.

 

Voor Obi zoeken wij een lieve baas die hem kan helpen met zijn angsten. Iemand die consequent is en veel thuis is. Obi kan prima met een leuke teef samen en ook bij (rustige) katten zal hij zich thuis voelen. Rustige katten, omdat een wegrennende kat toch wel leuk is om achteraan te rennen.

Bij kinderen plaatsen wij Obi niet, omdat Obi daar best wel angstig op reageert.

Asiel

Dierenasiel Winschoten
Industrieweg 35
9672 AP Winschoten
Tel.: 088-8113730
E-mail: dierenasiel.winschoten@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht