Vrolijke Freddy

Omschrijving

Vrolijke Freddy, stapt nooit met het verkeerde been uit bed.

Freddy is zo'n hond die altijd vrolijk is. Elke dag ziet hij als een feestje. 'S ochtends staat hij dan ook vol enthousiasme ons op te wachten in de kennel. Iedereen wordt uitbundig begroet. Niet alleen zijn staart maar zijn hele lichaam kwispelt mee. Of hij je nou heel goed kent of niet, iedereen is zijn vriend. Met Freddy is je ochtendhumeur dan ook verleden tijd.

Als er in de middag op het asiel gevraagd wordt wie met Freddy wil wandelen, dan steekt iedereen z'n hand op. Want wauw, wat is dat relaxt. Hij trekt niet aan de lijn en luistert enorm goed. Alles wordt uitvoerig besnuffelt en om de zoveel tijd wordt er even lekker gerollebolt. Freddy geniet op en top van een wandeling, en daarmee ook zijn begeleider.

Ondanks dat Freddy niet met andere honden overweg kan hij ze aan de lijn goed negeren. Zelfs menig hond die naar hem blaft, wordt genegeerd. Immers is zijn begeleider veel interessanter. De muilkorf, die hij draagt om ongelukken te voorkomen (bijv. loslopende honden die niet onder appél staan), is op een positieve manier aangeleerd. Hij kan er mee drinken, hijgen, snuffelen, rollebollen en zelfs koekjes door eten. Freddy heeft er dan ook totaal geen problemen mee en zoekt een baasje die dat ook niet heeft.

Omdat Freddy helaas niet altijd genoeg eten heeft gekregen in het verleden, is eten erg belangrijk voor hem geworden. Toen hij net bij ons binnenkwam vertoonde hij dan ook erg veel beschermingsdrang over eten. Gelukkig is Freddy erg slim en na een aantal trainingssessies gaat het al een stuk beter. We kunnen inmiddels rustig zijn eten geven en hij vindt het geen probleem meer als we in zijn buurt staan als hij eet. De beschermingsdrang is natuurlijk nog niet helemaal weg, maar het vertrouwen groeit met de dag. Zijn nieuwe eigenaar zal er rekening mee moeten houden dat dit vertrouwen rustig opgebouwd moet worden. Maar natuurlijk krijg je van ons de juiste handvaten hiervoor. Freddy wordt, om ongelukken te voorkomen,niet bij kleine kinderen geplaatst.

Freddy is een enthousiaste, energieke en sportieve hond van bijna 4 jaar oud. Hij zoekt een baasje die lekker wat met hem gaat ondernemen. Voetballen in de tuin, lange wandelingen, een stukje rennen naast de fiets of lekker samen trainen. Freddy is overal voor in. Hij zoekt een baasje die de tijd voor hem heeft en het alleen thuis zijn rustig kan opbouwen. 

Kun jij onze vrolijke Freddy dat huisje bieden? Stuur dan een mail naar dierenasiel.winschoten@dierenbescherming.nl

Asiel

Dierenasiel Winschoten
Industrieweg 35
9672 AP Winschoten
Tel.: 088-8113730
E-mail: dierenasiel.winschoten@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht