< Terug naar overzicht

Help! Onze autoclaaf is kapot!

Lokaal

21 mei 2019

Een autoclaaf is een apparaat waarmee we medische instrumenten steriliseren. Zo'n apparaat is essentieel om hygiënisch te kunnen opereren.

De autoclaaf die momenteel gebruikt wordt, is helaas na heel veel jaren trouwe dienst defect. We kunnen nu de intrumenten alleen hygiënisch schoon krijgen door ze uit te koken in een pan water. Dat is natuurlijk ondoenlijk. 
Dit apparaat zal dus dringend vervangen moeten worden! Bij de firma Eickemeyer kunnen we een goede autoclaaf aanschaffen voor de helft van de nieuwprijs. Dit is namelijk een gebruikt model, ingezet als leenunit, maar in een uitstekende staat. Wij zijn echter wel afhankelijk van donaties. Help je ons om deze wens te verwezenlijken? 


Dieren zoals Bert redden

Bij ons dierenasiel kunnen we de noodzakelijke medische behandelingen, waaronder sterilisaties en castraties zelf uitvoeren met onze eigen dierenarts. Ook gewonde dieren die door de dierenambulance worden binnen gebracht kunnen hier met spoed geopereerd worden. Zoals kater Bert. Bert werd na een melding door Dierenambulance de Wouden gevonden. Hij zat met zijn rechter voorpoot in een zware klem. Helaas bleek de poot dermate ernstig beschadigd en geïnfecteerd dat onze dierenarts uiteindelijk heeft moeten besluiten om de voorpoot te amputeren. Bert bleek na de operatie over zeer veel veerkracht te beschikken want hij leerde snel met zijn beperking om te gaan en kan zich inmiddels weer heel goed redden. Gelukkig heeft hij inmiddels ook een blijvend thuis gevonden! Elke bijdrage is welkom zodat wij dieren, zoals Bert, kunnen blijven helpen!