Gunnar

Omschrijving

Even voorstellen dit is Gunnar. Een gecastreerde kruising Rottweiler / Duitse Herder reu. Zijn geboortedatum is Maart 2014. Gunnar is via afstand bij ons binnen gekomen. 

Gunnar is op het eerste gezicht een indrukwekkende en imposante hond, hij probeert luid blaffend vreemde mensen bij zijn kennel weg te jagen. Vreemde mensen moet hij niet veel van hebben, maar met wat rust en geduld ontdooit hij al snel en kan er contact met hem worden gemaakt. Gunnar valt heel erg uit naar mensen en andere honden tijdens het wandelen aan de lijn, bij zijn vorige eigenaar liep hij hierom ook met een muilkorf. 

Bij ons vindt hij het fijn om op onze speelweide te lopen, daar komt hij graag af en toe een koekje en wat aandacht halen. Als hij dit niet krijgt dan vindt hij wel dat hij het op mag eisen. Hij heeft en kalme en consequente begeleiding nodig om te leren dat er grenzen zijn. Als zijn verzorgers rustig hun grenzen aangeven neemt hij dat snel aan. Bij Gunnar zie je erg de karakter kenmerken van zowel de Rottweiler en de Duitse herder. We zoeken daarom ook mensen die ervaring hebben met beide of één van de rassen. 

We zoeken voor Gunnar een rustige plek, het liefst wat meer afgelegen, met een omheinde tuin zodat hij lekker zijn gang kan gaan. Zijn nieuwe verzorgers moeten wel stevig in hun schoenen staan, omdat Gunnar erg sterk is en tijdens het wandelen dus uit kan vallen.

Wie geeft Gunnar de rust die hij verdiend? ....

Bij interesse in deze hond, ontvangen wij graag een ingevuld Aanvraagformulier
Zou u deze willen opsturen naar dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl? Uw aanvraag formulier wordt zorgvuldig gelezen door onze hondenmedewerkers. Als uit uw aanvraagformulier blijkt dat er een goede match gemaakt zou kunnen worden dan wordt er binnen 5 werkdagen contact met U opgenomen. Wij zijn tot deze werkwijze gekomen omdat onze honden lang niet in elke situatie passen. Op deze manier kunnen we gerichter zoeken naar een passende omgeving en komt u niet tevergeefs naar het asiel.

Asiel

Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel.: 088-811 3565
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht