Lilo

Omschrijving

Dit is Lilo, een gesteriliseerde Amerikaanse Staffordshire Terrier kruising teef. Haar geboortedatum is van April 2016.

Lilo is een mooie verschijning met haar prachtige punt oren en grijze kleur. Maar nog belangrijker is haar lieve, vrolijke, sportieve, maar ook sterke karakter. Lilo doet niets liever dan activiteiten met je ondernemen; fietsen, zwemmen, met ballen spelen en lange wandelingen, om vervolgens op de bank te ploffen en heerlijk te knuffelen.

Samen met haar broertje Stitch werd Lilo bij ons in het asiel gebracht. Over hun verleden weten we helaas weinig. Naar mensen is Lilo sociaal en vriendelijk. Wel kan ze in haar opwinding springen en wat opdringerig zijn.
Lilo heeft geleerd dat dit door mensen niet wordt gewaardeerd en is hier goed in sturen.
We zien dat Lilo niet optimaal gesocialiseerd is. Andere honden met name is ze niet van gediend. Op afstand is er niks aan de hand en kan ze dit goed negeren. Wanneer honden te dichtbij komen dan schiet ze in de opwinding en laat ze merken dat ze weg moeten blijven. Voor haar veiligheid en dat van anderen is Lilo daarom gewend om met een muilkorf te lopen. Mogelijk kan dat in een stabiele omgeving afgebouwd worden.

We zien dat Lilo het heerlijk vindt om samen met je te wandelen en te ondernemen. Laat je haar lekker de omgeving verkennen zonder al te veel van haar te vragen en vermijd je stressvolle omgevingen, dan heb je aan Lilo een hele fijne, lieve speelkameraad die graag met jou wil zijn.

Wie biedt Lilo een fijn prikkelarm thuis, een sportieve uitlaatklep en de juiste sturing?  Bij interesse in deze hond, ontvangen wij graag een ingevuld Aanvraagformulier
Zou u deze willen opsturen naar dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl? Uw aanvraag formulier wordt zorgvuldig gelezen door onze hondenmedewerkers. Als uit uw aanvraagformulier blijkt dat er een goede match gemaakt zou kunnen worden dan wordt er binnen 5 werkdagen contact met U opgenomen. Wij zijn tot deze werkwijze gekomen omdat onze honden lang niet in elke situatie passen. Op deze manier kunnen we gerichter zoeken naar een passende omgeving en komt u niet tevergeefs naar het asiel.

Asiel

Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel.: 088-811 3565
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht