Bandit

Omschrijving

Met liefde stellen wij Bandit aan uw voor, Bandit is een gecastreerde onherleidbaar bastraard met de leeftijd van 2018. 

Bandit is bij ons binnen gekomen als uitwisseling met een ander asiel. We weten niet veel van zijn verleden, maar we weten wel dat hij meerdere eigenaars heeft gehad. Bandit komt uit het buitenland en is op jonge leeftijd al hier naar toe gebracht. Het is wel duidelijk dat hij niet goed gesocialiseerd is en moeilijk kon aarden in een huiselijke omgeving.

Wat wij zien van Bandit is dat hij een vrijbuiter is, als je hem rustig benadert vind hij het allemaal leuk en komt hij graag bij je. Wij zien ook wel een andere kant van hem, Bandit schrikt erg snel en kan dan happen, dit gebeurt ook er dwang bij hem gebruikt wordt. Bandit loopt netjes aan de riem mee buiten en wordt wat overenthousiast als hij een andere hond ziet en gaat dan wat blaffen en aan de riem trekken. 

Bandit is nog jong en wij denken dat door hem rustig aan alles te laten wennen dat hij nog heel veel nieuwe dingen kan leren. We zoeken voor hem een thuis waarbij de nieuwe eigenaar(s) ruime ervaring hebben met buitenlandse honden. We denken dat voor hem een buitenplek in de eerste instantie wel fijn kan zijn zodat hij rustig aan de huiselijke omgeving kan wennen.

We plaatsen hem niet bij jonge kinderen, dit omdat hij erg schrikkerig is. We vermoeden dat hij ook niet bij katten of andere kleine dieren geplaatst kan worden omdat hij wel wat jachtinstinct vertoont bij ons. 

Wie biedt Bandit een kans en kan hem op een fijne manier resocialiseren zodat hij weer vertrouwen in mensen terug krijgt?

Bij interesse in deze hond, ontvangen wij graag een ingevuld Aanvraagformulier
Zou u deze willen opsturen naar dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl? Uw aanvraag formulier wordt zorgvuldig gelezen door onze hondenmedewerkers. Als uit uw aanvraagformulier blijkt dat er een goede match gemaakt zou kunnen worden dan wordt er binnen 5 werkdagen contact met U opgenomen. Wij zijn tot deze werkwijze gekomen omdat onze honden lang niet in elke situatie passen. Op deze manier kunnen we gerichter zoeken naar een passende omgeving en komt u niet tevergeefs naar het asiel.

Asiel

Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel.: 088-811 3565
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht