Katy

Omschrijving

Met liefde stellen wij Katy aan u voor; Katy is een gesteriliseerde Amerikaanse Staffordshire terrier met de leeftijd van 2018. Katy is via een uitwisseling met een ander asiel bij ons binnen gekomen. Toen Katy in het vorige asiel kwam kon ze haar achterhand amper gebruiken, ze was niet zindelijk en sleepte met haar achterpoten. Wat er precies met haar is gebeurt weten we niet, de dierenarts vermoed wel dat de aanleiding een verwonding is. 

Katy is al even bezig met haar revalidatie en we merken hier dat ze goed vooruit gaat! Ze wordt sterker en leert haar achterpoten steeds beter te gebruiken. Haar toekomstige eigenaar moet zich wel realiseren dat er nog wel veel met Katy gedaan moet worden als ze een nieuw thuis gevonden heeft. Denk hierbij aan fysiotherapie, hydrotherapie en veel korte wandelingen om haar spierkracht weer terug te krijgen. Of Katy weer helemaal "goed" zou kunnen gaan lopen weten wij niet, dit is heel lastig te voorspellen. Omdat Katy soms nog wat met haar achterpoten sleept krijgt ze hier schoentjes aan zodat haar poten niet beschadigen, tijdens haar wandelingen buiten heeft ze een riem om haar middel zodat ze ondersteund kan worden. 

In de korte tijd dat Katy bij ons verblijft hebben we wel gemerkt dat ze een boef kan zijn, ze heeft in haar leven weinig geleerd en geen sturing gehad. Ze is intelligent en daagt je graag uit, ze moet nog veel leren. We zoeken daarom ook een eigenaar die het leuk vindt om intensief met haar bezig te zijn. Ze heeft erg veel baat aan een kordate sturing en veel duidelijkheid, als ze dit krijgt dan is het goed. Als ze dit niet krijgt dan neemt ze zelf het heft in handen en kan ze ook wat vervelend worden. 

Het zou fijn zijn als er bij haar toekomstige thuis een ruime tuin aanwezig is met gras, ze kan hier dan heerlijk op ravotten zonder dat haar pootjes al te snel beschadigd raken. We zoeken dus een adoptant die over de tijd, het geduld, de kennis en de middelen beschikt om Katy haar revalidatie process mooi af te rond en haar weer kan (her)opvoeden.

Bij interesse in deze hond, ontvangen wij graag een ingevuld Aanvraagformulier
Zou u deze willen opsturen naar balie.zuidwolde@dierenbescherming.nl? Wij laten dan van ons horen als wij u een geschikte match vinden voor de hond.

Asiel

Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel.: 088-811 3565
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht