Valentijn

Omschrijving

Hierbij stellen wij u voor aan Valentijn. 

Valentijn is een prachtige zwarte kater die op 14 februari bij ons is binnengebracht. 
Hij heeft en geschatte leeftijd van 1 jaar.

Valentijn zwierf al vanaf jonge leeftijd rond op de plek waar hij is gevonden. Hij heeft waarschijnlijk nooit contact met mensen gehad. 
We merken hier in het asiel dat hij mensen heel eng vindt. In het begin blies hij alleen maar en zat hij verstopt achter zijn mandje en liet hield hij ons spugend en blazend op afstand. Valentijn loopt tegenwoordig een stuk minder bang op de afdeling rond en soms durft hij zelfs iets uit onze hand te eten. Hij is speels en ontzettend nieuwsgierig. 

Het is nu natuurlijk moeilijk te voorspellen hoe Valentijn zich gaat ontwikkelen. Daarom zoeken we voor hem vooral een plek waar hij veel vrijheid krijgt. Op een buitenplek zal hij zich waarschijnlijk het prettigst voelen. Wel zou het fijn zijn dat er een mogelijkheid is, mocht hij dit in de toekomst willen, dat hij ook naar binnen mag.  Valentijn trekt op de afdeling erg naar de andere katten en dan vooral met Saartje! .Het zou dan ook heel leuk zijn als ze samen geplaatst worden. 

Voor onze boerderijkatten geldt een speciaal adoptietarief, wij vragen voor deze dieren een donatie i.p.v. het gangbare tarief. Het betreft hier de niet doorsnee gezellige huiskat maar de moeilijker te plaatsen en lastig te benaderen kat, om de kans op een nieuw fijn huisje voor deze katten te vergroten hebben wij voor deze aanpak gekozen).

Al onze dieren worden geënt, ontwormd en ontvlooid, gechipt en gecastreerd of gesteriliseerd.
De resocialisatiekatten worden tevens gecontroleerd op kattenaids en leukemie.

Bij interesse in deze kat, ontvangen wij graag een ingevuld Aanvraagformulier
Zou u deze willen opsturen naar dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl? Uw aanvraag formulier wordt zorgvuldig gelezen door onze kattenmedewerkers. Als uit uw aanvraagformulier blijkt dat er een goede match gemaakt zou kunnen worden dan wordt er binnen 5 werkdagen contact met U opgenomen. Wij zijn tot deze werkwijze gekomen omdat onze katten lang niet in elke situatie passen. Op deze manier kunnen we gerichter zoeken naar een passende omgeving en komt u niet tevergeefs naar het asiel.

Asiel

Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel.: 088-811 3565
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht