Mira

Omschrijving

Bij een pleegadres in Groningen verblijft op dit moment Mira. Dit is wat zij over haar kan vertellen

Mira is een jonge poes die op 4 jaar oud is geschat. Ze is gevonden in de stad Groningen met ernstige kale plekken en korstjes op haar kopje. Inmiddels is zij enorm opgeknapt door middel van speciaal dieetvoer voor huidaandoeningen en de ontstekingsremmende Prednison. Dit moet zij de rest van haar leven krijgen om te voorkomen dat ze weer terug is bij af. Het is waarschijnlijk ontstaan door een onbekende en onbehandelde allergie. Het is belangrijk dat zij niets anders krijgt dan de voorgeschreven medicatie en voer (Hill's Z/D) om te voorkomen dat haar huid weer wordt aangedaan. Daarnaast is het aan te raden haar regelmatig te ontvlooien. 

Voor deze vrolijke spring-in-'t-veld zoeken wij een ruime woning waar ze niet naar buiten kan, maar wel de ruimte heeft om binnen lekker te ravotten. Ze verblijft op dit moment in een flatje van ongeveer 50m2. Dit is niet voldoende voor haar, ze is heel onrustig en merken dat ze echt meer ruimte nodig heeft. Gezien haar dieet/aandoening mag ze absoluut nergens anders haar eten halen. Een ruime woning is zeker een pré. Als ze ook nog eens in huis de hoogte op kan zoeken dmv bijvoorbeeld een hoge krabpaal, zou dat ook geweldig zijn! 

Deze dame houdt enorm van spelen en ravotten. Daarnaast is ze een dikke lieverd en is altijd in voor een knuffelsessie!

Ze is een allemansvriend, ze zou ook eventueel bij kinderen geplaatst kunnen worden, zolang zij niet te druk zijn en respect kunnen hebben voor haar grenzen. Van soortgenoten en honden is helaas gebleken dat ze daar niet van gediend is.

Heeft u interesse gekregen in deze lieverd? Neem dan contact op met het asiel en vraag een aanvraagformulier aan. Bij een eventuele match nodigt het pleeggezin u uit om kennis te komen maken.

Asiel

Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel.: 088-811 3565
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht