Henk

Omschrijving

Hartelijk dank voor uw interesse in onze katten! Graag ontvangen wij een ingevuld Aanvraagformulier Het ingevulde formulier kunt u mailen naar dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl
Uw aanvraag formulier wordt zorgvuldig gelezen door onze kattenmedewerkers. Als uit uw aanvraagformulier blijkt dat er een goede match gemaakt zou kunnen worden met de kat van uw keuze, of eventueel met een andere kat, dan wordt u uitgenodigd om op afspraak langs te komen. Wanneer u binnen 5 werkdagen geen bericht ontvangt, past uw aanvraag niet bij de desbetreffende kat, of zijn de medewerkers mogelijk bezig met andere belangstellenden.  

Dit is kater Henk van 3 jaar oud. Hij heeft een tijd rondgezworven in een natuurgebied en is uiteindelijk met een vangkooi  gevangen. Henk vindt het allemaal ontzettend spannend in het asiel en blaast flink naar ons als we zijn hok benaderen. Gelukkig raakt hij langzaamaan wel gewend aan ons en wordt hij nu ook wat nieuwsgieriger. Hij is nu klaar om een nieuw thuis te vinden. 

Regelmatig zitten er in ons asiel katten die niet geschikt zijn om in een gezin te wonen. Dit zijn vaak de katten die of buiten geboren zijn of lange tijd ergens rondgezworven hebben en geen tot weinig contact met mensen hebben gehad.
Voor deze groep katten zijn we op zoek naar leuke plekken buitenaf, zoals bijvoorbeeld op een boerderij, maneges enzovoort.

Voor onze ‘boerderijkatten’ geldt een speciaal adoptietarief, wij vragen voor deze dieren een donatie i.p.v. het gangbare tarief. Het betreft hier de niet doorsnee huiskat maar de moeilijker te plaatsen en lastig te benaderen kat, om de kans op een nieuw fijn huisje voor deze katten te vergroten hebben wij voor deze aanpak gekozen. 

Al onze dieren worden geënt, ontwormd en ontvlooid, gechipt en gecastreerd of gesteriliseerd.
Zij worden tevens gecontroleerd op kattenaids en leukemie.
Sommige van deze katten hebben in de toekomst zelfs nog wel kans om bij te draaien en een huiskat te worden. Voor veel van deze katten echter geldt dat ze altijd vrij bang zullen blijven.

Bij interesse ontvangen wij graag het ingevulde aanvraagformulier.

Asiel

Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
Tel.: 088-811 3565
E-mail: dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht