DBCA en De Hof van Ede vormen in 2022 één Dierenbeschermingscentrum

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort en Dierentehuis De Hof van Ede worden in 2022 samengevoegd tot één regionaal Dierenbeschermingscentrum op twee locaties.
DBCA en De Hof van Ede vormen in 2022 één Dierenbeschermingscentrum

Opvang van zwerfdieren

Gevonden zwerfdieren uit de werkgebieden van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort en De Hof van Ede worden, als de nieuwbouw in Ede gereed is, verdeeld over beide locaties. Dat betekent dat we de honden uit het huidige werkgebied van DBCA en regio Ede gaan opvangen in Ede en de gevonden katten, konijnen en knaagdieren uit beide werkgebieden in Amersfoort. Bij ons blijft voorop staan dat gevonden dieren zo snel mogelijk herenigd worden met hun eigenaren en daar doen wij alle moeite voor.

Nieuwbouw voor Dierentehuis De Hof van Ede

Onze locatie Dierentehuis De Hof van Ede stond al langer op de nominatie voor nieuwbouw. We zijn blij dat we hier nu concrete stappen in zetten. De nieuwbouw schets is goedgekeurd. Als alle benodigde vergunningen in orde zijn, kunnen we aan de slag om een gebouw te realiseren voor de opvang van honden dat voldoet aan hoge kwaliteitseisen voor de langere termijn. Bij ons DBCA worden aanpassingen gedaan om de nieuwe specialistische rol voor de opvang van katten, konijnen en knaagdieren te kunnen borgen.

Operationeel in 2022

Op beide locaties biedt de Dierenbescherming expertise, ervaring en professionaliteit voor de door haar opgevangen dieren, hierdoor kunnen we nog beter de zorg en aandacht aan de dieren geven die zij verdienen. Na de oplevering van de nieuwbouw in Ede en de aanpassingen bij het DBCA zal het Dierenbeschermingscentrum, met haar beide locaties, in de loop van 2022 in hun nieuwe rol operationeel worden.