Bente

Omschrijving

Maak kennis met deze kleine meid; Bente! Dit mooie dametje is een rasechte Engelse Stafford van 6 jaar oud. Bente is een zeer lieve hond en een echte mensenvriend. We hebben helaas weinig informatie over haar gekregen toen ze bij ons binnen werd gebracht, maar wij hebben haar hier leren kennen als een waar knuffelmonster! Bente is echt dol op mensen en ze geniet van elk moment dat ze aandacht krijgt. Ze is heel graag bij je en vindt het super leuk om samen op het veld met een balletje te spelen.

Bente is super snel en behendig en het is vaak erg lachwekkend om haar als een konijn over het veld te zien rennen en springen. Wanneer ze uit het zicht is en je haar roept hoor je haar al van verre een flinke sprint trekken om je vervolgens uitbundig te begroeten. Wanneer je gaat zitten komt ze gezellig naast je zitten en om vervolgens lekker over haar buik gekriebeld te worden. Bente haar favoriete speeltoestel is het waterbadje! Weer of geen weer, Bente is in het zwembad te vinden. Met haar poot slaat ze in het water, waarna ze met haar bek de opspattende spetters probeert te vangen. Uren kan deze waterrat zich hiermee vermaken!

Bente kent meerdere commando’s en voert deze snel en netjes voor je uit. De standaard commando’s als zit, af en poot zijn al bij haar bevestigt en er zitten vast nog meer commando’s opgeslagen in haar knappe koppie. Bente is goed te trainen en met wat voedsel is ze met al haar aandacht bij jou. Ook aan de lijn gedraagt ze zich keurig en kan je met een ontspannen lijn een flinke wandeling maken. Zoals veel staffords is Bente niet gecharmeerd van andere honden. Wanneer ze andere honden op afstand ziet fixeert ze, maar is op zo’n moment goed af te leiden waarna ze vervolgens weer netjes mee loopt. Als andere honden  gepasseerd moeten worden op korte afstand valt ze uit en het is dan ook aan een nieuwe eigenaar om deze situaties te voorkomen en haar hier in te begeleiden.

Wat opvalt is dat wij Bente in de opvang praktisch nog niet hebben horen blaffen. In haar kennel is ze erg rustig en ligt ze graag opgekruld in haar mand. Wanneer ze hoort dat er iemand aan komt staat ze al kwispelend bij de voorzijde van haar kennel te wachten. Heeft ze door dat je voor haar komt dan is het feestje compleet en dartelt ze van haar ene poot op haar andere. Dat Bente in haar kennel zo braaf en rustig is zou kunnen betekenen dat ze ook in huis bij het alleen zijn lekker gaat liggen slapen, dit is echter geen garantie. Wij denken dat Bente het prima zou kunnen vinden met wat oudere kinderen (10+), ze deelt haar huis liever niet met soortgenoten en andere huisdieren.

Wanneer je op zoek bent naar een zachtaardig hondje met een enorm groot hart, dan is Bente de juiste hond voor jou. Ze straalt enorm veel liefde uit en is een zeer prettig hondje om om je heen te hebben. Denk je dat Bente een mooie aanvulling op jouw leven is? Laat dan snel van je horen, Bente kan niet wachten om je te ontmoeten!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht