Ferran

Omschrijving

Deze knappe kop heet Ferran! Ferran is een terriër kruising die met zijn kleine oogjes en apart gevormde snuit het meeste weg lijkt te hebben van een Bullterriër. Hij is nog een jonge adonis met zijn 2 jaar oud. Dit leuke kereltje heeft geen makkelijk tijd achter de rug, maar dat is aan zijn gedrag niet te merken. Hij lijkt werkelijk nooit met de verkeerde poot uit zijn mand te stappen. Het is een vrolijke hond die het maar al te gezellig vindt om met je op stap te gaan, lekker samen erop uit!

Ferran is dol op snoepjes en wanneer je deze bij je hebt is hij met al zijn aandacht bij jou. Hij vindt het samenwerken erg leuk en hij heeft al laten zien dat hij enorm intelligent is. Nieuwe commando’s pakt hij snel op en na een paar keer herhalen weet hij al snel wat je van hem wilt. Spelen met Ferran is enorm leuk om te doen. Hij rent super snel achter de bal aan, om die vervolgens weer netjes voor je voeten terug te leggen. Wees niet verbaast als Ferran met een andere bal terug komt dan jij hebt gegooid, want ondanks dat hij best slim is, kan hij ballen niet zo goed van elkaar onderscheiden. Buiten is goed te merken dat Ferran nog jong is. Alles is interessant en elk vogeltje en vallend blaadje wordt opgemerkt. Aan de riem is hij dus snel afgeleid en kan hij zich uit enthousiasme best sterk maken. Ook hier is zijn aandacht goed te trekken met wat lekkers en hij komt regelmatig bij je checken of jij de vogeltjes en blaadjes ook hebt gezien. Ferran is echt een lekker onbezorgd hondje en een echte grappenmaker. Hij bezorgt ons elke keer weer een lach op ons gezicht.

Wanneer er ergens gezelligheid te vinden is, dan is Ferran er maar al te graag bij! Hij is een echte allemansvriend die met iedereen even graag knuffelt. Hij is erg nieuwsgierig en wanneer zich een groepje mensen verzamelt gaat hij het liefst midden in de kring zitten om alles mee te krijgen. Omdat Ferran zo sociaal is, denken wij dat hij erg lief zal zijn voor kinderen. Omdat we zijn achtergrond niet kennen plaatsen wij hem voor de zekerheid alleen bij kinderen vanaf 10 jaar.

Omdat we zo weinig over Ferran zijn verleden weten, weten we ook niet zo goed hoe hij zich in huis gedraagt. In de opvang is hij de rust zelve en ligt hij graag in zijn mandje. Hij is stil en laat de spulletjes die in zijn kennel liggen heel. We zouden hieruit de aanname kunnen maken hij zich ook in huis keurig zal gedragen en dat alleen zijn voor hem wellicht geen probleem is. Of dit echt zo is zal pas duidelijk worden bij plaatsing. Wat we wel over Ferran weten is dat hij erg fel reageert op andere honden. Dit is dan ook de reden dat we voor hem op zoek zijn naar een huishouden zonder andere huisdieren. Verder zoeken we voor deze leuke kerel een huishouden waar genoeg gezelligheid te vinden is. Een plek waar hij echt onderdeel is van het gezin en waar ze hem lekker vaak mee op stap willen nemen.

Kan jij wel wat gezelschap gebruiken en zie je het zitten om deze leuke vent nog veel bij te leren? Neem dan snel contact op en kom kennismaken met Ferran!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht