Boris

Omschrijving

Deze knappe kerel heet Boris. Hij is een 8 jarige kruising die meerdere rassen in zijn paspoortje kan noteren. Zo heeft hij het bloed van een herder, golden retriever en border collie door zijn aderen stromen. Boris heeft van alle rassen een beetje mee gekregen. Zo heeft hij het waakse van de herder, het zachtaardige van de golden retriever en de energie en werklust van een border collie. Boris is dus een leuke mix van allemaal fijne kenmerken. Het is dan ook geheel buiten zijn schuld om dat hij in onze opvang terecht is gekomen. Hij woonde nog niet zo lang bij zijn vorige eigenaar, maar al snel bleek dat zij toch te weinig tijd voor hem hadden. Daarom gaan we nu voor deze heer van middelbare leeftijd op zoek naar een huisje waar ze alle aandacht voor hem hebben!

Het is voor Boris belangrijk dat hij genoeg aandacht krijgt gezien hij een echte knuffelkont is. Hij is graag bij je in de buurt en komt regelmatig met zijn zachte lijf tegen je aan leunen om op die manier om een aai te vragen. Ondanks dat hij graag bij je is, kan hij ook prima een tijdje alleen zijn. Boris is gewend om tijdens het alleen zijn in de bench te gaan en dit vindt hij geen probleem. Daarnaast zorgt dit ervoor dat Boris zijn alarmbel minder vaak geactiveerd wordt. Hij is namelijk enorm waaks en slaat bij elk geluid of elke passant aan. Door de bench op een rustige plek te zetten wordt dit voorkomen.

Zodra je een balletje tevoorschijn haalt wordt Boris direct enthousiast en lijkt hij ineens weer een jonge hond te zijn. Boris heeft namelijk energie voor 10 en hij vindt niets leuker dan de bal te apporteren. Waar Boris nog meer heel blij van wordt is zwemmen! Zodra hij water tegen komt wat diep genoeg is om in te zwemmen, neemt hij direct een duik. Wanneer hij hierbij dan ook nog een balletje mag apporteren is het plaatje natuurlijk compleet. Boris reageert erg wisselend op andere honden en kan hierbij nog wel eens flink uitvallen. Uit enthousiasme trekt hij soms aan de lijn, maar over het algemeen loopt hij keurig met je mee.

Boris heeft verder eigenlijk geen gebruiksaanwijzing. Hij is zindelijk, kan goed omgaan met kleine kinderen en kan bij een kat geplaatst worden. Omdat hij zo wisselend naar andere honden reageert nemen wij niet het risico om hem bij een andere hond te plaatsen.

Heb jij genoeg tijd en liefde om onze Boris te geven? Laat dan snel van je horen, want je krijgt er een overdosis aan liefde en plezier voor terug!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht