Jake

Omschrijving

Hangt er een grote, donkere wolk boven je hoofd? Dan laat Jake het zonnetje weer schijnen! Want vrolijkheid den top, dat is onze Jake! Deze leuke vent stapt nooit met zijn verkeerde poot zijn mand uit en ziet altijd reden voor een feestje. Jake is een geweldig lieve greyhound van zo’n 3,5 jaar. Ja, hij is echt volwassen, maar dat is aan zijn gedrag niet te merken!

Jake gedraagt zich echt nog als een jonge hond. Hij ziet overal de lol van in en maakt overal een spelletje van. Samen met Missy haalt hij de gekste capriolen uit en maakt hij regelmatig met zijn poten in de knoop een koprol over het speelveld. Ook in zijn eentje kan Jake zich prima vermaken. Geef hem een balletje en hij blijft deze eindeloos in de lucht gooien, om er vervolgens met een paar gekke bokkesprongen achteraan te gaan. Wanneer het tijd is om het speelveld te verlaten is Jake nog lang niet uitgespeeld. Op zo’n moment gaat zijn bips in de lucht en probeert hij je met zijn lichaam in een speelboog nog een laatste keer uit te dagen. Gelukkig is Jake erg voergericht en is hij al snel om te praten met een lekker snoepje.

Wandelen vindt Jake heerlijk om te doen en hij snuffelt op zo’n moment wat af. Jake is altijd erg op zijn hoede en scant de hele omgeving. De reden hiervoor is dat Jake een grote jachtdrift heeft en zodra hij een prooi in het vizier heeft zal hij niet meer te stoppen zijn. Dit is dan ook de reden dat Jake nooit (!) los mag lopen. In een omheind gebied speciaal voor honden is dit natuurlijk een ander verhaal. Naar andere honden is Jake erg speels, maar in de opvang wil hij ook nog wel eens stoer naar andere reuen doen. Jake zou sowieso geplaatst kunnen worden bij een knappe meid, maar of het ook klikt met een andere reu is even afwachten. Het is voor Jake in ieder geval belangrijk dat de andere hond ook van een spelletje houdt.

Helaas weten wij niet hoe Jake zich in huis zal gedragen. Door zijn liefde voor eten in combinatie met zijn lange stelten en neus is het wel raadzaam om voedsel goed op te bergen. Alleen zijn is iets wat Jake niet gewend is en zal rustig opgebouwd moeten worden. Zoals gezegd kan Jake bij een andere hond geplaatst worden. Om risico’s omtrent zijn jachtdrift te voorkomen plaatsen wij hem niet bij andere huisdieren.

Omdat er zo weinig over Jake bekend is, weten wij niet wat hij allemaal al heeft meegemaakt. In de opvang valt op dat hij soms angstig reageert op (grote) mannen. Vooral wanneer zij een baard hebben roept dit een reactie bij hem op. Op zo’n moment duikt hij in elkaar en neemt hij afstand. Wij denken dat Jake erg lief zal zijn voor kinderen, maar omdat hij zo onzeker kan reageren plaatsen wij hem bij kinderen met een minimale leeftijd van 10 jaar.

Voor Jake zijn we op zoek naar een huis waar men al enige ervaring heeft met greyhounds of een andere type windhond. Die weten hoe ze het energielevel van de hond laag kunnen houden, rekening houdende met de jachtdrift van het ras. Denk jij dat je Jake kan bieden wat hij nodig heeft? Je krijgt er heel veel lol en liefde voor terug!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht