Kabul

Omschrijving

Kabul heeft de eerste dagen van zijn verblijf geprobeerd ons erg bang te maken. Menigeen zou hem als agressief hebben bestempeld, terwijl hij eigenlijk degene was die doodsangsten uitstond. Door flink naar ons te blaffen en te grommen hield hij ons uit zijn buurt. En dat was prima, we accepteerden zijn grenzen. Met veel lieve woorden en heel veel lekkere snacks werd zijn blaf elke dag wat minder imposant. Tot het moment dat hij stil was wanneer wij hem benaderden en hij zelfs stiekem een beetje blij leek om ons te zien. Sindsdien maakt deze knappe kerel grote stappen en staat hij inmiddels vrolijk kwispelend op ons te wachten. Kabul is er zeker nog niet, maar wij denken dat hij in een liefdevol thuis zich sneller zal ontwikkelen dan hier in een kennel.

Voor Kabul zijn wij op zoek naar een eigenaar met veel ervaring want heel eerlijk; hij is geen makkelijke. Hij is een hond met weinig vertrouwen en het trieste is dat hij hier zelf weinig aan kan doen. Als jonge hond kwam hij in verkeerde handen terecht, waardoor hij totaal geen goede start heeft gehad. Hierdoor heeft hij een enigszins gecompliceerd karakter ontwikkeld. Voor zijn baas is hij een fijne hond die graag samenwerkt met zijn baas. Mensen die hij niet kan peilen vindt hij het lastigste. Wanneer ze hem bijvoorbeeld onbedoeld strak in de ogen kijken of met hun lichaamshouding een gemixt signaal afgeven kan hij zich bedreigd voelen en kan hij gaan grommen en in het ergste geval zelfs uitvallen. Daarom is het van belang dat zijn nieuwe eigenaar de hondentaal kent en direct op deze kleine signalen kan inspelen.

Lange wandelingen maken vindt Kabul heerlijk. Hij is graag buiten en geniet ervan om rond te snuffelen in zijn omgeving. Wel kan hij hierbij soms zo enthousiast worden dat hij aan de lijn begint te trekken. Wij zijn er van overtuigd dat hier nog positieve resultaten te behalen vallen, maar er gaat wel veel tijd en geduld in zitten. Met zijn soortgenoten is deze krachtpatser geen vrienden en hier zal dan ook zeker rekening mee moeten worden gehouden tijdens het wandelen. Bij het passeren van andere honden maakt hij zich sterk en kan hij erg stoer doen. Loslopen is voor Kabul dan ook echt geen optie.

In huis is Kabul rustig. Hij ligt graag te slapen in zijn mand en komt regelmatig nieuwsgierig een kijkje nemen naar wat je aan het doen bent. Hij kan goed alleen thuis zijn, maar hij wenst dan wel gewoon lekker in de woonkamer te mogen verblijven. Een bench weet hij zich vakkundig uit te werken. Wanneer de bel gaat slaat Kabul aan, maar daar blijft het dan ook bij. Wanneer het bezoek binnen komt kan hij erg druk worden. Door hem rustig gedag te zeggen om vervolgens plaats te nemen, wordt zijn enthousiasme niet gevoed waardoor hij sneller weer kalmeert.

Kabul is geen vreselijke hond, eigenlijk is hij zelfs een erg lief dier, maar het is wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Hij is zo’n hond waar je een band mee moet opbouwen voordat er wederzijds respect is. Zit je eenmaal in zijn hart, dan is hij een vriend voor het leven. We zijn dan ook op zoek naar diegene die genoeg tijd heeft om eerst een fijne vertrouwensband op te bouwen om vervolgens aan de slag te gaan met Kabul zijn kanttekeningen.

Denk jij dat je Kabul een stabiele basis kan bieden en genoeg ervaring hebt om zijn gebruiksaanwijzing onder de knie te krijgen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht