Marley

Omschrijving

Na bijna een jaar in het asiel te verblijven, vond Marley eindelijk een nieuw thuis. Helaas kreeg haar eigenaar een andere baan, waardoor er weinig tijd meer voor haar was. En dat terwijl ze de grootste knuffelkont van onze opvang was/is. Daarom werd besloten Marley weer in onze armen te sluiten en opnieuw op zoek te gaan naar een liefdevolle eigenaar.

De 3 jarige Marley is een imposante dame om te zien, maar wanneer je haar goed kent weet je dat ze eigenlijk maar een heel klein hartje heeft. Voor de mensen die Marley kent is ze een geweldige hond, een knuffel eerste klas. Ook naar vreemden reageert ze in onze opvang over het algemeen goed en gaat ze er al snel bij liggen om haar slanke buik te laten kriebelen. Maar wanneer er teveel prikkels van buitenaf zijn en mensen ook nog eens toenadering zoeken, zie je duidelijk dat ze afstand neemt. Is het ijs eenmaal gebroken, dan zal ze je op blijven zoeken en kan het aaien en knuffelen niet lang genoeg duren. Op het moment dat je stopt met aaien, zoekt ze dan je hand weer op om door te knuffelen.

Wanneer er geen prikkels in haar omgeving zijn loopt Marley heel braaf mee, er staat vrijwel geen spanning op de riem en al snuffelend en knuffelend kan er heerlijk gewandeld worden. Maar wanneer je andere honden, fietsers of hardlopers tegen komt wordt Marley gefrustreerd en moet je flink je hakken in het zand zetten. Het is lastig haar dan te bereiken en te corrigeren. Dit is dus iets waar nog flink wat training ingestoken moet worden. Rust, geduld en consequentie zijn hierbij de sleutelwoorden die haar zeker verder kunnen helpen in een positieve ontwikkeling van haar aversie richting andere honden.

Marley kan een paar uurtjes alleen zijn, maar echt leuk vindt ze het niet. Door te piepen wanneer je de deur uit gaat probeert ze je over te halen toch bij haar te blijven. Bang voor ongenode gasten hoef je niet te zijn als je van huis bent, Marley is super waaks. Ze is een territoriale dame die op eigen terrein meer moeite heeft met vreemden dan daarbuiten. Wanneer visite binnen gelaten wordt zal ze hen dan ook niet direct met open armen ontvangen. Als het bezoek zich verder niet aan haar opdringt, komt ze vanzelf nieuwsgierig een kijkje nemen.

Marley is een goudeerlijke hond die voor haar baas door het vuur gaat. Een ervaren eigenaar zal precies kunnen zien wat hij of zij aan haar heeft. Vanwege haar waakse en beschermende karakter zal ze het goed doen op een terrein/erf. Wel is het hierbij belangrijk dat Marley dan naast haar werk als waakhond verder gewoon als een huishond door het leven gaat. Ze kruipt na een lange werkdag namelijk graag naast je op de bank en kan niet zonder haar dagelijkse portie knuffels. Een erf of terrein is geen eis, een woning met een afgesloten tuin mag natuurlijk ook. Wel is het van belang dat de woning zich niet in een drukke woonwijk bevind. Want hoe meer prikkels in de omgeving, hoe moeilijker je het jezelf én Marley maakt.  

Woon jij in die rustige omgeving waar Marley zo naar verlangt en heb je ervaring met (flinke) honden? Laat dan snel van je horen en kom kennismaken met deze geweldige hond!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht