Aagje

Omschrijving

Zeg oren, waar ga je met de hond heen? Beter Horen heeft een slechte klant aan de 4 jarige Aagje, want met haar schotels pikt ze elk geluidje op! Aagje is echt een grappige hond, niet alleen vanwege haar opvallende oren, maar ook vanwege haar humoristische karakter. Ze is een heerlijke blije hond die het super leuk vindt om samen met je te spelen. Tennisballen, touwen en takken, je maakt haar overal blij mee. Ligt er niet direct iets in de omgeving om te pakken, dan gaat ze gewoon op zoek in je tas of je zakken om er vervolgens stiekem mee aan de haal te gaan. Als een kind zo blij huppelt ze er dan vervolgens mee weg om het pas in ruil voor een koekje weer terug te geven.

Deze boef was niet direct de vrolijke hond die we nu zien. Ze kwam onder hele verdrietige omstandigheden bij ons binnen en dat was haar niet in de koude kleren gaan zitten. Aagje heeft ons laten zien hoe pittig ze kan zijn en dat ze niet direct je vriendin is. Ze is vrij selectief in het toelaten van mensen. Maar het spreekwoord ‘liefde gaat door de maag’ is Aagje haar lijfspreuk en dat werkte zeker in ons voordeel. Deze snoepkont laat geen enkel koekje of snoepje onbenut en op deze manier werden we als snel dikke maatjes. Ze is een knuffelkont eerste klas en doet niets liever dan lekker tegen haar baas aankruipen voor een uitgebreide rugmassage. Ze wringt zich in de gekste bochten om het juiste kriebelplekje aan te duiden en heb je het plekje gevonden dan kan ze soms maar amper op haar poten blijven staan.

Omdat Aagje zo selectief is naar mensen en geen vrienden is met haar soortgenoten, was haar oude eigenaar zo verstandig om haar tijdens het uitlaten een muilkorf om te doen. Aagje is dit gewend en heeft er gelukkig weinig problemen mee. Na haar sterilisatie verloor Aagje soms onbedoeld wat druppels urine. Gelukkig is dit probleem helemaal opgelost nu ze elke dag een paar druppels medicatie over haar brokken krijgt. Daardoor is deze dame in huis keurig zindelijk. Aagje is erg waaks en zal haar baas dan ook waarschuwen wanneer de bel gaat. Alleen zijn vindt ze maar niks en kan daardoor gaan blaffen wanneer het haar te lang duurt. Door haar bench op een rustige prikkelarme plek te zetten gaat het alleen zijn redelijk, maar haar voorkeur gaat zeker uit naar een baas waarbij ze zo min mogelijk alleen hoeft te zijn.

Aagje is een echt gezelschapsdier en waar haar baas is, daar is Aagje. Samen een filmpje kijken op de bank, toekijken hoe jij aan het kokkerellen bent in de keuken of gewoon aan je voeten liggen wanneer jij met andere dingen bezig bent, Aagje doet het allemaal met liefde. Het is voor deze knuffel geen probleem als ze haar huishouden moet delen met een kat, want dat is ze gewend vanuit haar vorige huis. Aagje plaatsen bij kinderen vinden wij gekeken naar selectieve socialiteit geen goed plan.

Sta jij al met koekjes in de aanslag om het hart van Aagje voor je te winnen? Bel dan snel zodat we een smakelijke ontmoeting kunnen inplannen!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht