Diesel

Omschrijving

Zijn grijze snoet verraad dat Diesel niet de jongste meer is, maar achter de geraniums zitten is hij nog lang niet klaar voor! Deze leuke vent is bijna 10 jaar oud, maar hij is nog een kwieke vent die er graag met je op uit gaat. Diesel had het eigenlijk heel goed naar zijn zin bij zijn vorige eigenaren, tot hij een onenigheidje met één van hen kreeg. Hierbij heeft Diesel flink uitgehaald, waar zijn eigenaren enorm van geschrokken zijn. Ondanks dat hij daarvoor nog nooit enige vorm van agressie had laten zien, zat de angst voor een bijtincident met de kleinkinderen erin en maakten ze de keuze via ons een nieuw baasje voor hem te zoeken.

Diesel is echt een vrolijke frans. Hij heeft weinig moeite gehad met de verhuizing naar zijn verblijf in onze opvang. Als er maar mensen zijn die hem af en toe een aai over zijn bol geven en hem wat lekkers toestoppen, dan is hij een gelukkige hond. Diesel is een enorme snoepkont en dat is hem ook wel een beetje aan te zien. We zijn druk bezig om hem weer in shape te krijgen, maar die mooie reebruine ogen waarin hij je laat verdrinken zijn wel heel moeilijk te weerstaan. Gelukkig vindt Diesel het heerlijk om te wandelen en is hij dol op zwemmen! Zodra er water in de buurt is neemt hij een duik. Zelfs een plas die is ontstaan door de regen blijft niet onbenut, daar wandelt hij graag doorheen. Door Diesel genoeg te laten bewegen zullen er genoeg calorietjes verbrandt worden om hem geleidelijk af te laten vallen.

Ook door samen te spelen met een balletje of een stok kan hem mooi wat extra beweging gegeven worden. Hij vindt het ook nog eens erg leuk! Diesel kent de basiscommando’s, maar eerlijk is eerlijk, hij luistert alleen naar je wanneer hij weet dat je wat lekkers bij je hebt. Hetzelfde geldt wanneer je hem bij je roept. Heb je niets lekkers bij je, dan wandelt hij zo de andere kant op. Loslopen is dan ook iets wat zijn vorige eigenaren weinig met hem deden. Het is en blijft een beagle, van het één op andere moment kan hij zomaar oost-indisch doof zijn en neemt hij zonder om te kijken de benen.

Andere honden zijn niet helemaal Diesel zijn ding. De meeste honden negeert hij gewoon, maar wanneer zij stoer doen, wil hij ook wel eens van zich laten horen. Verder loopt hij aan de riem keurig mee en vindt hij het heerlijk om de omgeving af te snuffelen. Katten werken bij hem als een rode lap bij een stier, wanneer hij deze in het vizier krijgt wil hij maar één ding; er achteraan! Naar kinderen is Diesel super lief en geduldig. Toch kiezen we ervoor hem niet te plaatsen bij de allerkleinsten. Kinderen vanaf een jaar of 10 zijn welkom om kennis met deze leuke vent te komen maken. Verder zijn we voor Diesel op zoek naar een huis met een fijne tuin. Hij is een echte zonaanbidder en elk zonnestraal probeert hij mee te pakken. Hij ligt dan het liefst lekker uren in de tuin te bakken.

Diesel kan prima een paar uurtjes alleen zijn. Wanneer hij in een afgesloten bench zit houdt hij zijn behoeftes keurig op. Geef je hem meer vrijheid dan wil hij nog wel eens een plas doen. Ook wanneer je hem corrigeert of hem zijn plaatst wijst wil hij nog wel eens zijn poot tegen een meubelstuk optillen. Dit lijkt een stukje frustratie vanuit zijn kant te zijn. Het gebeurt niet vaak, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Al met al is Diesel een vrolijke vent op leeftijd die graag nog een actieve oude dag bij een liefdevolle baas zou willen doorbrengen. Kan jij hem dit bieden? Dan horen wij heel graag van je!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht