Faye

Omschrijving

Dit kleine, enthousiaste dametje heeft geen beste start gehad. Faye heeft helaas niet de zorg gekregen die zij nodig had, waardoor ze een groeiachterstand heeft opgelopen. Door wat medische problemen die vervolgens aan het licht kwamen zit Faye inmiddels al een aardig poosje bij ons maar we kunnen nu wel wat beter inschatten met wat voor dingen een toekomstige eigenaar rekening moet houden. Inmiddels is ze een maand of 11 maar ze is nog steeds geen 20 kilo waardoor we vermoeden dat ze niet zo heel groot zal worden. Helaas is gebleken dat Faye een vergroeiing in haar poot heeft waardoor zij levenslang op de pijnstilling zal moeten. Ook is het aannemelijk dat zij op den duur een operatie aan haar poot nodig zal hebben wat geen goedkope ingreep zal zijn.

 

Gelukkig heeft haar slechte start geen effect gehad op haar vrolijke, bruisende persoonlijkheid! Ze is een enorm vrolijk meisje die mensen helemaal het einde vindt en het geen enkel probleem vindt om vanuit stilstand in je armen te springen. 

Faye kwam bij aankomst direct als een wervelwind onze opvang binnen rennen. Haar broertje daarentegen vond het een stuk spannender. Faye haar staartje staat bijna niet stil en zodra je haar een aai geeft kan ze bijna niet meer op haar pootjes staan van enthousiasme. Tijdens het knuffelen overlaadt ze je met kusjes. Faye kon goed met haar broertje door één deur maar ervaringen uit het verleden hebben ons echter doen besluiten om haar niet bij een andere hond te plaatsen. Het sociale aspect van de stafford wil in de pubertijd nog wel eens een ommezwaai maken en aangezien ze in haar korte leventje al genoeg ellende heeft meegemaakt, zoeken wij voor haar een plekje waar ze haar hele leven mag blijven. 

Er zal veel tijd gestoken moeten worden in de socialisatie en training van Faye. Ze heeft nog geen enkele vorm van training gehad, dat betekent dat onder andere het alleen zijn en de zindelijkheid vanaf nul moeten worden opgebouwd. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Faye ook nooit in een huiselijke situatie geleefd. Dit betekent dat bijvoorbeeld de TV, de stofzuiger en het meubilair haar helemaal vreemd zullen zijn. Daarnaast zullen ervaren staffordeigenaren weten dat het een ras is dat erg intelligent, speels en atletisch is, maar wat ook volhardend en zeer eigenwijs kan zijn. Ondanks dat ze nu nog jong is, is een consequente opvoeding een vereiste bij dit ras.

Wij vinden het belangrijk dat men inziet dat het aanschaffen van een puber zoals Faye veel tijd en geduld kost en dat zij  flink sterk kan worden. Ook de tolerantie richting andere honden in de toekomst moet in het achterhoofd gehouden worden en de socialisatie naar soortgenoten behoeft dan ook extra aandacht. Omdat er veel aandacht zal moeten gaan naar de opvoeding van Faye, plaatsen wij haar niet bij kinderen jonger dan 12 jaar. Katten zijn haar vreemd, maar vanwege haar leeftijd denken wij dat ze hier nog wel aan zou kunnen wennen. 

Kun jij Faye een stabiele basis bieden, heb je ervaring met het opvoeden van (soortgelijke) honden en heb je wat financiële speelruimte om ook haar de medische zorg te kunnen geven die ze nodig heeft? Dan horen wij het graag. Na ruim vier maanden in onze opvang staat Faye te springen om de wijde wereld in te gaan!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht