Strype

Omschrijving

Och, wat vond Strype de verhuizing naar onze opvang spannend! Strype is een onzeker dametje en zo’n grote verandering was dan ook echt even schrikken voor haar. Ondanks dat ze het allemaal super spannend vond, zagen we al snel dat we met een enorm zachtaardig dametje te maken hebben. Te allen tijden bleef haar staart kwispelen en na een aai en een paar bemoedigende woordjes komt ze direct steun bij je zoeken. Ze vindt het heerlijk om te knuffelen en gekriebeld te worden, dit is de ideale manier om deze knapperd voor je te winnen!

Strype kwam bij ons terecht omdat haar vorige huis zeer klein was. In combinatie met nog drie honden ging dit niet altijd goed, waardoor er regelmatig een akkefietje ontstond. Aan de kleine littekens op haar kop en lijf is te zien dat ze regelmatig het onderspit moest delven. De situatie werd steeds grimmiger, dus werd besloten om voor Strype een nieuw thuis te zoeken. Een huis waar ze lekker alle aandacht voor zichzelf heeft en deze niet hoeft de delen met andere honden. Ondanks dat Strype door het gezelschap van de andere honden nooit echt alleen was, vond ze het toch altijd erg vervelend wanneer haar baas van huis ging. In een nieuwe situatie zonder soortgenoten zal er dus extra aandacht geschonken moeten worden aan het opbouwen van het alleen zijn.

Een huis waar Strype weinig alleen hoeft te zijn zou ideaal zijn, lekker samen erop uit, spelen met een flostouw of gewoon chillen op de bank, je maakt haar overal gelukkig mee! Strype heeft een zeer goede conditie en is gewend om stukken naast de fiets te lopen. Ze doet dit erg braaf en kan op deze manier haar energie goed kwijt. Het zou leuk zijn wanneer een nieuwe eigenaar dit weer met haar op zou willen pakken. Ook tijdens het wandelen loopt Strype braaf mee aan de lijn. Ze is op zo’n moment wel waaks/beschermend en wil daardoor nog wel eens naar mensen of honden blaffen. We hebben gemerkt dat ze niet zo goed tegen veranderingen kan en dan erg onzeker wordt. De eerste paar keer in een nieuwe omgeving wandelen vindt ze dan ook enorm spannend en moet af en toe even overtuigt worden dat het goed is.

In huis is Strype rustig en ligt ze graag bij je in de buurt. Ze is erg nieuwsgierig en houdt dan ook goed in de gaten wat je aan het doen bent. Ze is gek op kinderen en speelt graag met hen. Omdat Strype zo speels is en daar niet altijd even subtiel in is, plaatsen wij haar bij kinderen vanaf 10 jaar oud. Strype reageert wisselend op andere honden. Ze zoekt ze graag op en speelt graag met hen, maar kan ook zeer fel reageren wanneer een hond over haar grens gaat. Om risico’s te voorkomen plaatsen we haar niet bij een andere hond en een nieuwe eigenaar moet contact met een andere hond altijd scherp in de gaten houden.

Al met al zou Strype goed passen in een actief huishouden waar er bijna altijd wel iemand thuis is. Denk jij dat je de ideale situatie voor Strype hebt en zie je een toekomst met haar al helemaal voor je? Dan horen wij dat heel graag!

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht