Hummer

Omschrijving

Inmiddels verblijft Hummer alweer enige tijd bij ons, maar is een goede reden waarom hij nog niet eerder aan het grote publiek is voorgesteld. Hummer is 6 jaar oud en heeft een moeilijk verleden achter de rug. Voordat hij in Nederland terecht kwam woonde hij in Polen. Waar hij zijn dagen aan een ketting op een balkon doorbracht. Toen iemand ingreep en hem naar Nederland verhuisde, kwam hij in een huishouden terecht waar men echt het beste met hem voor had, maar hem helaas niet de duidelijkheid en structuur konden bieden die hij nodig had. Hummer bleek lastiger dan gedacht, waardoor hij opnieuw zijn dagen in een beperkte ruimte (bench) doorbracht. Toen de gezondheid van zijn eigenaar achteruit ging, werd besloten om via ons een nieuw thuis voor hem te zoeken. Het heeft even geduurd voordat het vertrouwen tussen Hummer en zijn vaste dierverzorgers er was, maar het is zover. Het is hoogtijd om deze mooie man eindelijk te laten zien!

Hummer is vriendelijk voor de mensen die hij kent en hij vindt het erg leuk om samen te spelen. Of het nou een bal, een touw of een stok is, Hummer vindt het allemaal even leuk. Hij gaat er graag samen op uit en vindt het heerlijk om de omgeving af te snuffelen. In het begin kan hij uit enthousiasme aan de lijn trekken, maar wanneer je eenmaal onderweg bent wordt dit steeds minder. Omdat hij niet goed op andere honden reageert, is loslopen geen optie. Bij het passeren van andere honden moet je soms je hakken in het zand zetten, want dan kan hij zich sterk maken.

Er zijn verschillende trucjes en commando’s die Hummer kent. Hij is erg voergericht en door daar gebruik van te maken is hij goed trainbaar. Wanneer het gaat om zijn voer is er wel een kanttekening die benoemd moet worden. Hummer heeft voernijd, wat betekent dat hij niet bereid is zijn voer op wat voor manier dan ook te delen. Tijdens het opeten van zijn maaltijd moet je hem dan ook lekker met rust laten.

In zijn vorige huis moest Hummer bij het alleen zijn in de bench en dit waren regelmatig lange dagen. Omdat Hummer erg waaks en beschermend is heeft hij moeite met vreemden. Dit betekent dat hij ook de bench moest in wanneer visite over de vloer kwam. Doordat de bench erg vaak ingezet werd en dit altijd resulteerde in het beperken van zijn behoeftes, heeft Hummer een enorme afkeer gekregen tegen de bench. Hierdoor kan hij agressie inzetten wanneer hij de bench in gedwongen wordt. Hummer kan prima een paar uur alleen thuis zijn, maar de bench is geen optie meer.

Hummer is een hond die getekend is door zijn verleden. Hij heeft veel moeite met het vertrouwen van mensen en kan in situaties die hij lastig vindt pittig reageren. We zijn voor hem op zoek naar een ervaren eigenaar die hem de juiste begeleiding en structuur kan bieden. Door hem een stabiele, prikkelarme omgeving te bieden, zal hij zelf ook een stabielere hond kunnen worden. Hij zal het beste tot zijn recht komen in een rustig huishouden zonder kinderen en honden. Hij kan wel geplaatst worden bij katten.

Denk jij dat je in Hummer zijn plaatje past en ben je benieuwd naar zijn complete verhaal? Vul dan via de link https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenbeschermingscentrum-amersfoort/adoptie-asieldier het aanvraagformulier in of bel voor meer informatie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht