Leona

Omschrijving

 Maak kennis met Leona, een kruising podenco dame van 10 jaar oud. Leona komt oorspronkelijk van de straten uit Portugal, maar heeft haar geluk gevonden in Nederland. Samen met haar kleine, grote vriendin Daily kwam ze in de opvang terecht omdat haar baasje niet meer voor haar kon zorgen. Dailey en Leona hebben eigenlijk helemaal geen grote wensenlijst, behalve dat ze niet zonder elkaar de opvang willen verlaten!

Daily en Leona zijn twee enorme lieverds. Ze zijn al bijna hun hele leven samen en het is mooi om te zien hoe gek ze op elkaar zijn. We zouden het dan ook niet over ons hart kunnen verkrijgen om de twee apart van elkaar te plaatsen. Ze zijn twee heerlijke, ongecompliceerde honden die in vrijwel elke situatie geplaatst kunnen worden. Als ze maar samen welkom zijn! Dailey en Leona zijn gek op mensen en vinden het heerlijk om aandacht te krijgen. Ze worden graag geknuffeld en geaaid en het maakt ze eigenlijk niet uit door wie, ze zijn gek op iedereen! De dames zijn opgegroeid met kinderen en verhuizen naar een situatie met kinderen is dan ook geen probleem voor ze. Niet alleen naar mensen zijn Daily en Leona lief, ook zijn ze erg sociaal naar andere honden en zijn ze gewend om met katten samen te wonen.

De dames gaan er graag met je op uit en vinden het heerlijk om lange wandelingen te maken. Ze kunnen loslopen en komen zich braaf melden wanneer dit van ze gevraagd wordt. Daily en Leona spelen graag met speelgoed, maar halen het meeste plezier uit het spelen met elkaar. Ondanks dat hun grijze bekkies hebben ze hier nog energie genoeg voor! Ze vinden het geen probleem om een paar uurtjes alleen thuis te moeten zijn. Ze zijn gewend om hierbij toegang te hebben tot het hele huis. Daily is waaks en die wil nog wel eens blaffen wanneer ze onraad ruikt, Leona vindt dat allemaal niet zo nodig.

Al met al zijn deze twee knuffelkonten met weinig tevreden. Geef ze een liefdevolle baas, een warme mand en een plekje waar ze samen welkom zijn en ze zijn gelukkig!

Heb jij de ruimte om deze vriendinnen samen een nieuw thuis te bieden? Vul dan via de link https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenbeschermingscentrum-amersfoort/adoptie-asieldier het aanvraagformulier in of bel voor meer informatie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht