Django

Omschrijving

Enthousiast, sterk, lief, en een tikkeltje onbehouwen. Dat zijn de eerste dingen die je te binnen schiet als je kennis maakt met Django.

Django is een Amerikaanse Stafford en is geboren in januari 2014. Door een combinatie van factoren konden zijn vorige eigenaren niet meer voor hem zorgen en zijn wij nu voor hem op zoek naar een lekkere nieuwe bank om op te mogen liggen.

Django is graag bij zijn mensen en vindt het daarom ook lastig om zich te vermaken als hij alleen thuis moet blijven. Het liefste is hij bij mensen die altijd thuis zijn, dus die vanuit huis werken of waar hij mee mag naar het werk.

Django is een allemansvriend naar mensen maar geen fan van andere honden, en dit laatste heeft in het verleden wel eens tot problemen geleid. Ondanks dat hij geen probleem heeft met kinderen, zijn wij vanwege zowel zijn gezondheidsproblemen als zijn gedrag op zoek naar een huis zonder kinderen.

Django dronk ontzettend veel toen hij bij ons binnen kwam en plaste ook in dezelfde mate. Wij zijn er met wat urine tests achter gekomen dat Django vermoedelijk zelf niet genoeg hormonen aanmaakt die zijn urine concentreren. Dit verklaard wellicht ook gedeeltelijk waarom Django bij zijn laatste gezin moeite had met zindelijk zijn. Inmiddels krijgt hij al een poos twee keer per dag een tabletje en inmiddels drinkt hij minder dus hoeft hij ook minder te plassen. Django heeft een paar weken in een pleeggezin verbleven en daar bleek dat, wanneer hij gewoon vier keer per dag naar buiten gaat voor een wandeling, hij prima zindelijk is. 

Naast het vele drinken en plassen wat Django deed viel het ons ook op dat hij wat met zijn achterpoten sleept en af en toe zijn poten niet goed onder zijn lijf zet. Inmiddels hebben wij röntgenfoto’s laten maken van zijn heupen en rug en dat heeft een hoop duidelijk gemaakt. Django zijn heupen zijn niet geweldig meer maar ook heeft hij last van spondylose. Bij spondylose groeien ruggenwervels langzaam aan elkaar vast waardoor een hond pijn krijgt en moeilijker gaat lopen.
Django krijgt nu dieetvoer wat de verdere ontwikkeling van de spondylose wat zou moeten vertragen en ook krijgt hij pijnstilling.
Django is ondanks al zijn dingetjes nog vrolijk, en gaat hij graag mee wandelen. Wij zoeken voor hem dan ook een plekje waar hij zijn laatste maanden (of hopelijk jaren) in alle rust mag doorbrengen.

Men moet beseffen dat Django meer geld kost dan de gemiddelde gezonde hond van zijn formaat. De totale kosten voor het voer en de medicatie komen per maand op ongeveer € 160,-.

Momenteel verblijft Django in een pleeggezin, zo hopen we wat meer actuele informatie te krijgen wat betreft zindelijkheid en het alleen kunnen zijn. Heeft u interesse in Django? Vul dan het aanvraagformulier in zodat we een afspraak kunnen maken.

Aanvraagformulier adoptie hond: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenbeschermingscentrum-amersfoort/adoptie-asieldier

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht