Cinta

Omschrijving

Wollige dame zoekt rusthuis.


Cinta is vanwege een droevige situatie in onze opvang terecht gekomen. Toen één van haar baasjes steeds hulpbehoevender werd kwam er steeds vaker zorgpersoneel over de vloer en daar was Cinta het niet mee eens.

Cinta is een afwachtend dametje met Spaanse roots en is inmiddels ruim tien jaar oud (geboren in februari 2010).

Cinta is het begin rustige en afwachtende hond en zal eerst aan haar nieuwe baas moeten wennen. Als ze je nog niet zo goed kent is Cinta niet zo van de knuffels en aandacht maar stukje bij beetje komt de betekenis van haar naam ook in haar karakter naar voren. Cinta betekend Liefs en als je haar even de tijd geeft komt ze steeds vaker om een knuffel vragen. Cinta houdt van koekjes maar kan wel selectief zijn in de dingen die haar goedkeuring kunnen wegdragen. Ze is dól op kip maar als ze iets toegestopt krijgt wat haar niet helemaal bevalt, zal ze dat meteen duidelijk maken door het gewoon te laten vallen.

Cinta kon prima even alleen thuis blijven maar ze vindt daar niet zo veel aan. Het heeft haar vorige eigenaren ook veel tijd gekost om haar dit te leren dus het zou best kunnen dat zij in een nieuw huis weer zal moeten oefenen om daar rustig even alleen te kunnen blijven. Ze is graag bij haar mensen en loopt graag achter je aan door het huis, nieuwsgierig naar wat je allemaal aan het doen bent.

Cinta vind het ’s nachts soms lastig om alleen te zijn en kan dan in paniek raken. Op die momenten mocht ze bij haar vorige eigenaren in de slaapkamer in een mandje komen liggen en dan was de paniek vaak wel weer over. Andere dagen ging het prima en sliep zij gewoon in de woonkamer.

Visite vind Cinta niet altijd even geschikt. Ze kan gaan blaffen naar bezoek, en als het haar te snel gaat kan ze uitvallen. Dit is iets wat nieuwe eigenaren serieus moeten nemen en zich moeten beseffen dat dit wellicht niet meer over gaat. Ook buiten kan Cinta uitvallen naar mensen waar ze van schrikt of die te dicht bij komen. Gezien Cinta haar wollige en daardoor aaibaar uitziende voorkomen zal men wat extra moeten opletten met vreemden. Als men over haar grenzen heen gaat heeft Cinta er namelijk geen enkel probleem mee om met haar bekkie duidelijk te maken dat het haar niet aanstaat.

Cinta is niet de aller jongste dame meer en zoals bij wel meer dames van een bepaalde leeftijd, zijn haar sluitspieren niet meer zo stevig. Sinds kort krijgt Cinta wat medicatie tegen ongewenst urineverlies en sindsdien merken we dat ze haar kleedje weer droog kan houden.

Wij zoeken een rustig huisje voor Cinta waar ze niet te veel alleen hoeft te zijn en waar geen andere dieren of kinderen zijn. Een tuin moet voorzien zijn van een stevige en hoge omheining omdat Cinta soms een echte ontsnapper kan zijn.

Ziet u het wel zitten om met deze vrolijke dame op leeftijd wat gouden jaren te delen?
Vul dan een aanvraagformulier in en wij nemen contact met u op.

Aanvraagformulier adoptie hond: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenbeschermingscentrum-amersfoort/adoptie-asieldier

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht