Nico

Omschrijving

Grote Jongen zoekt maatje !
Maak kennis met Nico onze bulldozer van de Kennel.

Nico is een reu van bijna 7 jaar oud, en eigenlijk weten we verder vrij weinig over deze grote jonge.

 

Nico kwam bij ons binnen als vondeling en bleek eerder al in een asiel gezeten te hebben.

Na zijn chip te hebben uitgelezen kwamen we wel terecht bij een eigenaar maar helaas een oud eigenaar. Nico had inmiddels een andere eigenaar waar we geen informatie over konden vinden en dus heeft hij nooit terug naar zijn huisje kunnen gaan. Daarom blijft hij hopelijk maar een kleine periode bij ons tot hij zijn forever home kan vinden.

 

Zoals gezegd wij weten eigenlijk nog niet zo veel over Nico behalve dat hij s nachts niets alleen kan zijn, en dat liet hij kennelijk ook goed merken door veel te janken.

 

Nico is bij ons vriendelijk maar wel een echt mannetje.

Hij heeft een randje waar u als nieuw baasje zeker een beetje voorzichtig mee zal moeten zijn.

Hij is zoals gezegd echt een bulldozer met zijn 54 Kilo aan gewicht, hij is een erg enthousiaste hond maar heeft vooral niet door hoe groot hij eigenlijk is.

Mede door dat hij zo groot is heeft hij ook regels nodig en een consequent huishouden, het is een reu die toch wel even het randje kan opzoeken.

Ook heeft nico een zeer lieve en knuffelige kant, hij is altijd in voor een kleine knuffel sessie met als afsluiter natuurlijk een lekker koekje.

Hij speelt graag bij ons op de velden met een balletje wat uiteraard zorgt voor zeer charmante foto’s waarin zijn karakter perfect naar voren komt zoals je kan zien op de foto.

Hij wandelt enorm graag en kan met onze vrijwilligers uren weg blijven in het bos.

 

 

Nico kan niet met andere honden of katten, wij plaatsen hem daarom graag in een huisje zonder andere huisdieren en zonder jonge kinderen (deze worden omver gelopen).

Voor Nico zoeken we een baas die graag met hem op pad gaat en hem duidelijkheid geeft.

Bij de dierenarts moet je ook sterk in je schoenen kunnen staan want dit vind hij echt niet leuk. Een muilkorf is daarom ook sterk aan te raden voor hem.

Geduld is ook wel nodig bij deze grote kerel, hij doet alles voor een koekje maar wilt hem soms toch stiekem even wat sneller komen halen dan verdiend.

We zoeken een baasje die hem voldoende ruimte en aandacht kan geven zodat hij de rest van zijn leven kan gaan genieten in zijn nieuwe huisje.


Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht