Pip

Omschrijving

Pip is 10 jaar en ze heeft in haar leven al veel meegemaakt. Veel nieuwe huizen, nieuwe woonomgevingen, nieuwe katten in de buurt en ze is er helemaal klaar mee! Pip is stressgevoelig en kan dus eigenlijk helemaal niet zo goed met veranderingen omgaan. Met als gevolg dat Pip steeds afstandelijker werd en ook in huis begon te plassen. Toen was het voor haar eigenaren wel duidelijk dat Pip toe is aan wat zekerheid in haar leven. En dat hoopt ze via ons te vinden.


We zijn er inmiddels achter dat Pip haar onzindelijkheid een logische verklaring heeft. Bij binnenkomst bleek ze namelijk blaasgruis en een blaasontsteking te hebben. Waarschijnlijk zijn dit de gevolgen van stress. Inmiddels is ze behandeld tegen de blaasontsteking en ze krijgt speciaal voer tegen de blaasgruis. Dit voer moet ze de rest van haar leven krijgen. Maar wat een verschil heeft dit al voor Pip gemaakt! Voorheen lag ze met platte oren in haar mandje, nu ligt ze heel relaxed een dutje te doen en als je de kamer binnenkomt, komt ze overeind voor aandacht. Ze wil graag op haar kopje geaaid worden. Ze wil liever niet geaaid worden op haar rug en haar staartaanzet, maar lekker kroelen onder haar wangetjes zeker wel. Ze kan nog een beetje schrikken van onverwachte bewegingen en daardoor ook wel wat meppen uitdelen. Maar dit zal naar verwachting wel aanzienlijk aannemen als ze lekker haar eigen plekje heeft in een situatie waar het lekker rustig is.


Omdat Pip heel stressgevoelig is, plaatsen we haar niet bij andere huisdieren of bij kinderen. Ze heeft een rustig huisje nodig met 1 of 2 eigenaren, waar niet teveel veranderd. Ze wil wel graag naar buiten, maar een kleine tuin is voldoende. Ook heeft ze geen villa nodig, een klein huisje met een plekje voor haarzelf is meer dan voldoende. Als ze maar een nieuwe kans krijgt! Wilt u haar die kans geven? Maak dan snel een afspraak om haar te ontmoeten!Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht