Tijg

Omschrijving

Waar eten is, is Tijg. Deze 7 jarige bourgondiër is een echte vreetzak en onbeheerd eten achter laten is dan ook niet meer mogelijk wanneer je deze charmante kerel in huis neemt! Brood, groenten, chips en vleeswaren, het maakt niet uit. Als het eetbaar is, is het van Tijg. Helaas voor Tijg heeft hij een zeer gevoelige maag en wanneer hij ongezien iets probeert te stelen verraad hij zich al snel met een hoopje braaksel wat hij na het eten van zijn buit neerlegt. Nog een goede reden om te zorgen dat al het eten achter slot en grendel moet liggen!

Tijg is zo’n kat die weet wat hij wil. Hij is een enorme knuffel en hij vindt het erg gezellig om in het bijzijn van zijn mensen te zijn. Hij zal niet snel op je schoot klimmen, maar hij kiest wel altijd een plekje dicht bij je in de buurt. Wanneer Tijg het kroelen zat is neemt hij de benen en wanneer er dan toch wat van hem verwacht wordt uit hij zijn ongenoegen door een tik uit te delen. Hij stelt dus duidelijk grenzen, maar je hem wat beter leert kennen kan je duidelijk aan zijn lichaamstaal zien wanneer het genoeg is. Tijg neemt ook de benen wanneer het hem te heet onder de voeten wordt, bijvoorbeeld wanneer het huis gestofzuigd moet worden. Ook harde stemmen of andere geluiden vindt Tijg spannend en op zo’n moment zoekt hij zijn uitweg naar buiten.

Een eigenaardig trekje van Tijg is dat hij graag meeloopt naar de supermarkt. Wanneer de boodschappentas gepakt wordt weet hij genoeg en wandelt hij vrolijk achter je aan. Misschien omdat hij in gedachten al bij de kaas en het andere broodbeleg is. Waar je Tijg ook blij mee kan maken is een spelletje met een de hengel. Al een echte jager focust hij zich op het uiteinde van de hengel, waarna hij de gekste sprongen maakt om zijn prooi te pakken te krijgen. Voor Tijg zijn we op zoek naar een rustig huishouden waar hij de mogelijkheid heeft om lekker naar buiten te kunnen. Kleine kinderen zijn Tijg te onvoorspelbaar, maar kinderen ouder dan 12 jaar zijn welkom om tijdens een oriëntatie kennis met hem te komen.

Denk jij dat je Tijg kan geven wat hij nodig heeft? Maak dan snel een afspraak en kom langs voor een ontmoeting met deze lekkerbek!

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht