Floppy

Omschrijving

Het is bijna onmogelijk om een foto te maken van Floppy waar hij goed op te zien is. Deze schuchtere kerel kwam met een vervelende blessure bij ons binnen, waardoor we hem in het begin van zijn verblijf bij ons meerdere malen hebben moeten pesten. Floppy had het al erg zwaar met de vele veranderingen, maar zijn vertrouwen richting ons werd er op deze manier niet beter op. Inmiddels is zijn blessure verholpen, maar of Floppy zich ook echt beter is gaan voelen… We kunnen wel zeggen dat hij eigenlijk gewoon zwaar ongelukkig is op dit moment, iets wat ons echt aan het hart gaat. Hij heeft een flinke muur opgetrokken en we hopen dat iemand deze samen met hem voorzichtig naar beneden wil gaan halen.

Omdat Floppy zich verstopt zolang er mensen rondlopen, kunnen wij niet zoveel over zijn karakter vertellen. Wanneer je contact met hem zoekt wil hij nog wel eens naar je blazen. Doe je het rustig aan en begin je zachtjes tegen hem te kletsen, dan lijkt hij zich na verloop van tijd als iets meer op zijn gemak te gaan voelen, wat hij laat zien door rustig met zijn ogen te knipperen. Wanneer je fysiek contact met hem zoekt zal hij in eerste instantie bevriezen, maar na verloop van tijd ontspant hij en lijkt hij er zelfs een beetje van te genieten. Hij laat dan met zijn oogjes dicht lekker zijn wangetjes kriebelen. Floppy lijkt het dus zeker in zich te hebben, maar de opvang is gewoon niet de juiste plek voor hem.

We gaan voor Floppy op zoek naar een rustig huishouden met één of twee personen. We denken dat een omgeving met zo min mogelijk prikkels hem het snelste op zijn gemak zal laten voelen. Daarom zullen we hem niet plaatsen in een huis met katten, honden of kinderen. Het zal wellicht even duren voordat hij zich helemaal thuis voelt, maar als het zover is denken we dat hij graag weer naar buiten zal willen kunnen. Een eigenaar die enige ervaring heeft met angstige katten zou ideaal zijn, maar iemand die beschikt over een hoop liefde en geduld is ook welkom om langs te komen voor een voorzichtige kennismaking.

Breekt ook jouw hart bij het verhaal en de foto’s van Floppy en denk jij dat jij hem kan bieden waar hij zo hard naar op zoek is? Dan horen wij dat heel graag!


Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht