Po

Omschrijving

Al een tijdje liep Po met haar kitten rond in de buitenwereld, te schuw en te slim om zich door mensen te laten pakken. Toen werd zwaarder geschud in gezet en waren de mensen die zich om haar ontfermden haar dit keer te slim af. Ze liep een vangkooi in en al snel werd haar kitten ook bij ons binnen gebracht. De kitten werd ondergebracht in een pleeggezin voor socialisatie en wij gingen Po maar eens goed observeren. We beschouwden haar als een wilde kat en toen ze ons ineens kopjes begon te geven waren we dan ook heel verbaast. Po zelf ook, zo leek het. Na zo’n kopje kon ze namelijk ineens heel hard gaan blazen en je zelfs een tik verkopen. Alsof ze schrok van haar eigen actie.

Inmiddels worden er steeds vaker kopjes uitgedeeld en mogen we haar met momenten aaien. Toch blijft ze gemengde signalen geven. Zo kan ze nog steeds eerst lelijk naar je blazen, waarna ze enthousiast kopjes uitdeelt en zich over haar koppie laat kriebelen. Om zich vervolgens al grommend terug te trekken of je een tik te verkopen. Ze wil heel graag contact maken en komt direct naar je toe zodra ze je ziet, maar ze lijkt nog niet zo goed te weten wat ze vervolgens met de affectie aan moet. We kunnen ons ook best voorstellen dat je zo’n verandering van omgeving eerst even een plekje moet geven. We vermoeden dan ook dat Po zich nog wel eens heel positief kan gaan ontwikkelen zodra ze haar eigen plekje heeft gevonden.

Omdat Po in haar gedrag moeilijk te lezen is, zijn we voor haar op zoek naar een ervaren katten eigenaar, die niet direct terug deinst wanneer er geblazen of gegromd wordt, maar het wel ziet als een serieuze waarschuwing. Po zal vertrouwen moeten krijgen in het fysieke contact met mensen en hier is tijd en geduld voor nodig. Gelukkig lijkt er al een mooi begin gemaakt te zijn! Er is een grote kans dat Po even wat stapjes terug zal doen wanneer zij geplaatst wordt. Men moet in eerste instantie dan ook niet teveel van haar vragen/verwachten.

Zie jij het zitten om samen met Po de uitdaging aan te gaan en krijgt ze bij jou alle tijd om van elkaar te leren? Dan horen wij het heel graag!


Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht