Ginger & Whiskey

Omschrijving

Je moet heel goed kijken, maar op de eerste foto zijn echt twee katten te zien! De 11 jarige zusjes Ginger en Whiskey (iets donkerder van kleur) kwamen bij ons terecht nadat hun eigenaar overleed. Een verdrietige gebeurtenis waar de dames flink van ondersteboven waren. Ze hebben erg veel moeite met het verblijf in onze opvang en ze laten zich vrijwel niet zien. Toch weten we dat wanneer ze geplaatst worden in een huis, ze veel sneller op hun gemak zullen zijn. Als ze eenmaal gewend zijn, zijn het enorme knuffelkatten die bijna niet van je zijde zullen wijken. Zelfs ’s nachts wandelen ze met je mee naar het toilet. Ze liggen graag tegen je aan, maar ook op schoot kunnen ze uren vertoeven. Ginger en Whiskey haal je dus een dubbele dosis liefde in huis!

Naast dat de dames heel graag bij hun eigenaar zijn, zijn ze ook echt dol op elkaar. Het is aandoenlijk om te zien hoe gehecht ze aan elkaar zijn. Ze liggen altijd tegen elkaar aan, geven elkaar kopjes en lopen met de staarten in elkaar verweven door het huis. Verder zijn de zusjes best een beetje lui, ze liggen het grootste gedeelte van de dag lekker te slapen. Het liefst liggen ze op bed of zitten ze naar buiten te staren vanaf de vensterbank. Zodra je thuis komt, komen ze wel direct in de benen om je gedag te zeggen. Ze zijn niet gewend om naar buiten te gaan en hier hebben ze ook totaal geen behoefte aan. Een balkon is wel een vereiste, want ze genieten graag van de frisse lucht en het zonnetje.

We zijn voor de verlegen zusjes op zoek naar een rustig huishouden waar niet teveel bezoek over de vloer komt. Ze zijn erg schrikachtig en zoeken gelijk een veilig plekje op zodra ze onraad ruiken. Visite vinden ze dan ook erg spannend en kinderen zijn al helemaal een no go. Ginger heeft last gehad van blaasgruis en daarom krijgt ze speciaal voer om de vorming hiervan te voorkomen. Ondanks dat Whiskey hier geen last van heeft, eet zij gewoon met Ginger mee.

Zie jij het al helemaal zitten om de komende winter warm te worden gehouden door deze twee lieve poezen? Bel dan snel voor een afspraak!


Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht