Balou (bij pleeggezin)

Omschrijving

Hèhè, eindelijk is het dan zo ver! Balou heeft heel lang moeten wachten voordat wij hem (opnieuw) aan jullie voor mochten stellen. Zijn eerste intrede bij ons deed hij in januari 2019. Na een kort verblijf bij een nieuwe eigenaar, kwam Balou in april terug omdat hij ongewenst gedrag vertoonde. Na medisch onderzoek bleek hij hier een goede reden voor te hebben. Balou heeft een schildklierafwijking en hier voelde hij zich erg ellendig door. Inmiddels krijgt Balou dieetvoer en krijgt hij twee keer op een dag een pilletje. Dat pilletje is voor hem het hoogtepunt van de dag, want dat krijgt hij gepresenteerd in een lekkere portie natvoer. De medicatie hoef je dus zeker niet als een probleem te zien!

Gelukkig is het verblijf bij ons voor Balou helemaal geen straf, want zijn verblijf bevindt zich in de centrale hal waar hij geniet van alle mensen die hem even gedag komen zeggen. Hij is een enorme charmeur die werkelijk iedereen om zijn pootje windt. Hij is een enorme kletskont en strijkt met zijn lijf langs je benen om je aandacht te trekken. Lukt dat niet, dan laat hij zich gewoon dramatisch op zijn zij vallen. Dan moet je wel kijken. Zodra Balou de kans krijgt ligt hij op schoot. Dit is echt zijn favoriete plekje en hij houdt je schoot met liefde urenlang warm. Van genot begint hij altijd enorm te kwijlen. Als hij eenmaal op je schoot in slaap is gevallen, wil hij liever niet aangeraakt worden. Hier kan hij een beetje chagrijnig van worden en een mep uitdelen. Jij wilt toch ook niet tijdens een dutje gestoord worden?

Om te controleren of de medicijnen goed zijn werk blijven doen, is het aan te raden om eens in de 6 maanden een bloedonderzoek uit te voeren. Zijn dieetvoeding krijgt Balou omdat hij in het verleden problemen met blaasgruis heeft gehad en dit voer zal hij zijn leven lang nodig hebben. Balou heeft dus best een (medisch) rugzakje, maar dit is hopelijk snel voor lief te nemen als je eenmaal ontdekt hoe aanhankelijk deze charmeur is. Hij is niet gesteld op de aanwezigheid van andere huisdieren. Hij is dol op kinderen! Als ze hem maar met rust laten als hij lekker ligt te slapen. Balou geniet bij ons erg van zijn buitenverblijf en daarom denken we dat deze hij het heerlijk zal vinden om lekker in een tuin rond te struinen.

Heeft Balou zijn verhaal jullie overgehaald om even een kijkje bij hem te komen nemen? Maak dan snel een afspraak om hem te ontmoeten.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht