Loetje

Omschrijving

De 12 jarige Loetje zit al een tijdje bij ons en in die tijd heeft ze al heel veel harten gestolen. 1 blik op haar aandoenlijke snoetje is al genoeg. En als dan ook nog blijkt dat Loetje echt een knuffelkatje eerste klas is, is het pakketje helemaal compleet. Als ze ons aan ziet komen, begint deze vocale dame meteen gezellig te kletsen. Ze heeft best een zware en schrale mauw voor zo een klein poesje, maar dit siert haar wel. Ze geeft meteen kopjes tegen onze benen en ze blijft mauwen tot ze aandacht of eten krijgt. Als je bij haar op de grond gaat zitten, wil ze alleen maar aandacht en lekker gekriebeld worden. We hebben ook een sterk vermoeden dat Loetje lekker bij je op de bank zal komen zitten. Ze kan soms wel wat schrikachtig reageren bij harde geluiden of onverwachte bewegingen. Maar na wat geruststellende woordjes komt ze snel weer tevoorschijn om het knuffelen te hervatten.

Loetje kwam bij ons binnen als een extreem mager poesje. Al snel bleek dat Loetje last had van een overactieve schildklier. Hiervoor moet Loetje 2 keer per dag pilletje krijgen. Dit vindt ze gelukkig helemaal niet erg, want ze krijgt haar medicatie geserveerd in een beetje natvoer. Hier is ze echt gek op! De medicatie doet zijn werk goed en inmiddels is Loetje zelfs een beetje te dik. Over een maandje moet weer even gecontroleerd worden of de dosering van haar medicatie nog steeds goed is.

Loetje is niet gediend van andere huisdieren in huis. Ze kan wel goed overweg met kinderen. Dit betekent alleen maar meer aandacht een knuffels! Loetje is op straat gevonden en we merken hier dat ze het fijn vindt om af en toe een frisse neus te kunnen halen. Daarom zou een huisje met een tuin ideaal zijn.  

Zijn jullie op zoek naar een knuffelkat en is medicatie geen probleem? Dan is Loetje misschien wel de ideale kat voor jullie. Maak snel een afspraak om haar te ontmoeten.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht