Milka

Omschrijving

Zoals op de foto’s ook wel te zien is, zijn Milka en Rolo niet of nauwelijks mensen gewend. Zodra ze mensen zien verstijven ze op hun plek of kruipen ze weg in één van de vele verstopplekjes in hun kamer en ze durven alleen ’s nachts te eten en gebruik te maken van de kattenbak. Hun verblijf bij ons is dan ook enorm stressvol voor ze. Milka en Rolo komen uit een grote kattengroep, waar iedereen het goed met elkaar kon vinden. Daarom vinden Milka en Rolo wel wat geruststelling bij elkaar en plaatsen wij ze bij voorkeur samen.

Deze 2 jarige katers zitten nog niet zo lang bij ons, dus we kunnen verder nog niet veel over ze vertellen. We weten wel dat ze in hun vorige woonomgeving altijd buiten op avontuur waren. Ze kwamen alleen binnen om te eten en om bij slecht weer even te schuilen. Het is dus niet zo gek dat ze zo schuw zijn naar mensen.

Voor de echte fanatiekelingen kunnen Milka en Rolo als gezelschapsdieren worden geplaatst. Wat betreft socialisatie zal het wel een flinke uitdaging worden. Maar ze zullen er waarschijnlijk gelukkiger van worden om geplaatst te worden als boerderij katten. Ze kunnen dan hun hele leven naar hartenlust buiten op avontuur om muizen te vangen, zonder dat ze contact met mensen moeten hebben.

Hebben jullie de ideale situatie voor Milka en Rolo? Bel dan snel voor een afspraak.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht