Roman

Omschrijving

Toen Roman eind mei bij ons binnenkwam, was hij niet de knappe kater die hij nu is. Zijn lichaam was bedekt met open wonden en hij was wat aan de magere kant. We kwamen er al vrij snel achter dat hij de wonden op zijn lichaam zelf had veroorzaakt door dit open te krabben. Omdat de wonden wat extreem waren voor een vlooienallergie, kwamen we al snel op een voedselallergie. Hiervoor krijgt Roman nu al een poosje hypoallergene voeding en dit voer heeft wonderen verricht. Op de plekken van de wonden is er een zijdezacht, bijna donzen vachtje terug gegroeid. Ook is Roman goed aangekomen en is hij nu de prachtige kater die schittert op bovenstaande foto’s.

Roman is door onze dierenarts ongeveer 12 jaar oud geschat. Aan de hand van zijn gedrag is dit eigenlijk moeilijk te geloven. Hij is heel nieuwsgierig en overal als de kippen bij. Zodra we de deur van zijn kamer openen glipt hij al door de smalste opening om te kijken wat er allemaal achter die deur gebeurt. Al snel beseft hij dat er niks te beleven valt en volgt hij ons op de hielen door de kamer. Hij wil namelijk aandacht en eten! Hij is dol op knuffelen en strijkt al langs je benen nog voor je de kans krijgt om te bukken voor een aai. Na een paar kriebels op zijn koppie gaat hij lekker op zijn rug liggen en kruipt daarbij helemaal tegen je aan voor nog meer knuffels. Wanneer je bij Roman op de grond gaat zitten komt hij graag bij je op schoot. Dit houdt hij zo een uur vol! Ook kan Roman nog heel energiek en enthousiast worden van een speeltje. Een balletje, speelgoedmuisje of hengeltje, hij vindt alles leuk! Hij is vooral gefascineerd door water. Hij heeft een waterfontein in zijn kamer en buiten het feit dat hij graag stromend water drinkt, vindt hij het ook alleen al leuk om naar te kijken.

Ondanks Roman zijn leeftijd, heeft hij (nog) geen ouderdomskwaaltjes. Wel heeft hij een hartaandoening; HCM. Hierbij is de hartwand verdikt, waardoor het hart meer moeite heeft om bloed het lichaam door de pompen. Er is een hartecho gemaakt en de dierenarts adviseert om dit ieder jaar te laten doen om te controleren hoe het met zijn hart gaat. Ook is het advies om eens in de 2 weken zijn ademfrequentie per minuut te tellen. Hierover kunnen wij tijdens een kennismaking met Roman meer vertellen. Roman krijgt voor deze aandoening geen medicatie.

Omdat Roman zo makkelijk is, kan hij geplaatst worden bij kinderen. Het is handig als de kinderen al ervaring hebben met katten omdat Roman soms de neiging heeft om met handen te spelen als hij op zijn buik wordt geaaid. Zijn omgang met andere huisdieren is onbekend. Hij lijkt niet echt op andere katten te reageren en wanneer hij een hond ziet krijgt hij wel een dikke staart, maar hij blijft gewoon op zijn plek zitten. Omdat we Roman regelmatig verlangend naar buiten zien staren, zoeken we voor hem een huisje waar hij lekker naar buiten kan. Daarom plaatsen we hem niet op een appartement.

Zijn jullie op zoek naar een super knuffelige, oudere kat die zich soms nog een beetje gedraagt als een kitten en zijn de dieetvoeding en HCM geen probleem? Maak dan snel een afspraak voor een heerlijke knuffelsessie.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht