Palermo

Omschrijving

Er staat een afspraak voor Palermo ingepland.

Deze super knappe kater is bij ons binnengekomen omdat hij zwervend op straat werd gevonden. Hij was overduidelijk mensen gewend, maar een eigenaar werd niet gevonden. Een eventuele eigenaar heeft zich ook niet bij ons gemeld en daarom gingen wij op zoek naar een huisje voor Palermo. En dat lukte al heel snel! Helaas stond men voor een vervelende verrassing; er was sprake van een allergie. Een enorme tegenvaller, want ze waren in korte tijd vreselijk gek geworden op deze knuffelkat. Helaas verblijf Palermo dus weer bij ons in de opvang.

Ze noemden de 1,5 jarige Palermo een lot uit de loterij. Hij was heel snel gewend en draaide al snel mee met het gezin. Hij is een hele makkelijke en zachtaardige kat, die totaal geen agressie kent. Hij kletst wat af en wordt vooral vocaal wanneer er eten in het spel is. Deze snoepkont is namelijk dol op eten!  Naast eten is Palermo dol op aandacht. Hij krijgt het liefst aandacht van zoveel mogelijk mensen en komt bij iedereen die hij tegen komt om een aai vragen. In tegenstelling tot de meeste katten laat Palermo zich overal aaien, zelfs zijn zachtje buikje laat hij graag kriebelen. Daarnaast was Palermo gek op de kinderen in het gezin en sprong zodra het kon bij de kinderen op schoot. Hij is enorm nieuwsgierig en steekt graag zijn neus in andersmans zaken. 

Om deze reden plaatsen wij deze leukerd enkel in een bezig huishouden, met het liefst zo veel mogelijk gezinsleden. Op deze manier is er altijd wel iemand deze Palermo van aandacht kan voorzien. Hoe zijn omgang is met andere huisdieren, durven we niet te zeggen. Als jullie deze gok durven te nemen zal een strikte introductie noodzakelijk zijn om kans van slagen te hebben. Wat we wel 100% zeker weten: deze energieke kater wil graag naar buiten. Daarom plaatsen wij Palermo niet op een appartement. Vanwege blaasgruis krijgt Palermo dieetvoeding. Dit voer heeft hij de rest van zijn leven nodig om problemen te voorkomen. 

Willen jullie komen kennismaken met Palermo om te zien of hij bij jullie past? Bel of mail dan snel!

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Of mail naar infodbca@dierenbescherming.nl en geef een korte omschrijving van uw woon- en gezinssituatie. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht