Kokkie

Omschrijving

Zoals je duidelijk op de foto’s kunt zien is Kokkie nog helemaal niet op zijn gemak bij ons. Aan zijn grote, angstige ogen is af te lezen dat hij het allemaal vreselijk spannend vindt. Kokkie heeft waarschijnlijk een poosje gezworven en is toen bij iemand binnen komen lopen waar hij een tijdje mocht verblijven. Dit klikte goed, maar helaas maakte een allergie het lastig om Kokkie nog langer een thuis te bieden. Door zijn logeerpartijtje weten we gelukkig wel wat meer over zijn karakter. Zo blijkt hij een enorme knuffelkont te zijn wanneer hij zich eenmaal op zijn gemak voelt.

Tijdens een ontmoeting in de opvang zal Kokkie zich waarschijnlijk niet van zijn beste kant laten zien en daar zal dan ook even doorheen gekeken moeten worden. Hij zal ook in zijn nieuwe huis waarschijnlijk even de tijd nodig hebben om uit zijn schulp te kruipen en daarom zoeken we voor hem een rustig huishouden waar hij alle tijd krijgt om te wennen. Wanneer Kokkie zich eenmaal thuis voelt is hij graag bij je in de buurt. Hij ligt ofwel op schoot of half op schoot of hij komt gewoon gezellig tegen je aan liggen. Kokkie is een energieke kat. Hij speelt heel graag en gaat daarnaast graag naar buiten. Zijn voorkeur is om vooral snachts door de buurt te struinen, overdag en vooral op regenachtige dagen blijft hij liever binnen.

Buiten gaat Kokkie graag op jacht en hij is daar inmiddels aardig goed in geworden! Omdat Kokkie graag buiten is plaatsen wij hem niet op een appartement. Verder is Kokkie graag ‘enig kind’. Hij heeft het niet op zijn soortgenoten en ondanks dat hij kleine hondjes gewend is, deelde hij met regelmatig een flinke tik aan hen uit. Omdat Kokkie zo onzeker is zijn kinderen veel te onvoorspelbaar voor hem.

Heeft zijn bange blik jouw hart geraakt en vind je het niet erg dat hij even de tijd nodig heeft om zich helemaal te kunnen geven? Maak dan snel een afspraak voor een (voorzichtige) ontmoeting!

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort werkt alleen op afspraak. Bel 088 811 34 70 op maandag – zaterdag tussen 10:00 en 16:00 om een afspraak met de dierverzorger in te plannen. Of mail naar infodbca@dierenbescherming.nl en geef een korte omschrijving van uw woon- en gezinssituatie. Tijdens een oriënterend gesprek van zo’n 45 minuten wordt gekeken naar de beste match met een van de beschikbare katten. Is de liefde wederzijds, kan na afloop van het oriënterende gesprek een afspraak worden ingepland voor de adoptie.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht