Douglas (bij pleeggezin)

Omschrijving

Douglas is geadopteerd!

Na een lange tijd van revalideren is het dan zo ver, Douglas is klaar voor adoptie! Deze grote knaap kwam bij ons terecht als zwerver. We hadden al snel in de gaten dat hij niet zo soepel liep en hij had duidelijk last van zijn oren. Na onderzoek van de dierenarts bleek de 8 jarige Douglas een gescheurde kruisband te hebben in zijn knie en ook nog eens een poliep in zijn oor. Wat een pech! Douglas werd geopereerd en mocht daarna bijkomen in een pleeggezin.

Afgezien van een kleine terugval, verliep de genezing van zijn knie goed. Zijn loopje is enorm verbeterd, maar dat haar wil maar niet terug groeien! Het is dus een beetje een gek gezicht, zo’n kale achterpoot. Net op het moment dat we dachten dat Douglas klaar voor was zijn adoptie, werd zijn eetlust minder en ging ook het poepen en plassen niet meer zo vlot. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan (daardoor heeft hij inmiddels niet alleen een kale poot, maar ook een kale buik), maar er werd geen oorzaak gevonden. Wel lijkt het erop dat Douglas een lichte afwijking aan zijn lever heeft, echter is deze nu niet van klinische betekenis. Douglas is verder gewoon fit en vrolijk, dus hebben we groen licht van de dierenarts om hem te gaan plaatsen. Douglas heeft wel zo nu en dan nog last van zijn oren, dat zal altijd een gevoelig plekje voor hem blijven, hij krijgt daar op het moment nog 1x in de week een zalfje voor. En om te checken of er veranderingen plaatsvinden in zijn lever, moet dit over 6 maanden nogmaals gecontroleerd worden (op onze kosten). 

Het pleeggezin omschrijft Douglas als volgt:
Douglas was na zijn intrek bij mij meteen een lieve schat. Zelfs met een grote kraag om (om het litteken te beschermen) was hij niet chagrijnig te krijgen. Deze eerste dagen heb ik heel vaak met de deur van de bench open naast hem gezeten, zodat ik hem kon aaien. Of gewoon naast hem zitten, dat was ook al goed. De uurtjes buiten de bench werden na verloop van tijd uitgebreid en hij vond zijn favoriete plekjes. Op de bank, het liefst tussen mijn benen, nooit op schoot. En voor het raam, lekker vanuit de hoogte kijken naar wat er allemaal voorbij komt.

 Na het ontbijt maken we meestal een wandelingetje door het huis. Uit zichzelf doet hij dat nauwelijks en op deze manier kan hij goed oefenen met zijn poot. Hij vindt het wel gezellig, maar is het liefst in de woonkamer. En daar slaapt hij veel. Heel veel. We hebben niet veel gespeeld, omdat ik bang was dat hij zijn pootje zou overbelasten of uitglijden op mijn gladde vloer. Als we spelen dan kan hij namelijk echt verrassend actief worden. Leuk voor zijn nieuwe baasjes om dit te ontdekken!

Douglas is niet eenkennig. Als er bezoek is dan komt hij meteen even kennismaken. Hij is gastvrij en vindt het geen probleem om de bank te delen met het bezoek. Als er iemand blij is met de avondklok dan is het Douglas; elke avond chillen op de bank.

We zijn voor Douglas op zoek naar een huishouden waar ze net zo relaxt zijn als hij. Hij redt zich prima wanneer men even van huis is, maar hij is ook gek op gezelligheid. We weten niet hoe hij op kinderen reageert, maar we denken dat hij erg lief zal zijn voor kinderen van 12 jaar. Verder deelt hij zijn huis liever niet met andere huisdieren en wil hij na de gewenningsperiode graag weer naar buiten kunnen. Plaatsing op een appartement is daarom geen optie.
 
Douglas wordt vanuit zijn pleeggezin geplaatst. U kunt contact met ons opnemen (088-8113470) en wanneer uw situatie geschikt is voor Douglas zullen wij u in contact brengen met het pleeggezin.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht