Skittle

Omschrijving

Ach, lieve Skittle… Deze zachtaardige 9 jarige poes heeft het de afgelopen tijd erg zwaar gehad. Ze voelde zich niet op haar gemak in haar vorige huis omdat de kinderen haar erg veel stress bezorgden. Van de stress plaste ze vervolgens op een plekje die daar niet voor bedoeld was. Haar eigenaren besloten dat het beter was om een ander thuis voor haar te zoeken en zo kwam ze bij ons terecht.

Een gevoelige poes als Skittle heeft het vaak moeilijk in het asiel. In eerste instantie sloot Skittle zich voor ons af. Ze kroop zo ver mogelijk in een hoekje en keek ons niet aan. Na verloop van tijd ontspande ze steeds sneller tijdens het kroelen. De eerste kopjes werden gegeven en uiteindelijk ging ze er zelfs uitgebreid voor liggen. Nog steeds wanneer je Skittle benaderd wordt ze in eerste instantie erg onzeker. Tijdens het kroelen laat ze zich dan helemaal gaan, maar wanneer je dan weer vertrekt kruipt ze weer haar veilige hoekje in. Ondanks dat Skittle erg angstig is aangelegd, doet ze geen vlieg kwaad. Ze is enorm lief en zachtaardig en we weten zeker dat wanneer ze in een rustig huishouden wordt geplaatst, ze heel fijn gezelschap is. Ze is geen schootkat, maar ze ligt wel graag bij je. Bij ons is Skittle helemaal zindelijk en we gaan ervan uit dat dit in een geschikt huisje zo blijft.

Voor Skittle zijn we op zoek naar een huishouden waar rust centraal staat. Een plekje met 1 of 2 eigenaren zou fijn zijn, kinderen zijn geen optie meer voor haar. Wanneer er visite over de vloer komt zoekt ze gelijk een veilig plekje op, dus een huis waar weinig bezoek langs komt heeft de voorkeur. We weten zeker dat wanneer Skittle de tijd en de ruimte krijgt, ze los zal komen en ze zich eindelijk op haar gemak kan voelen in haar eigen huis. Skittle is gewend om via het kattenluik naar buiten te kunnen. We plaatsen haar om die reden niet in een appartement.

Wil jij Skittle haar rots in de branding worden? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in.

Asiel

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Loes van Overeemlaan 8
3818 GZ Amersfoort
Tel.: 088 - 8113 470
E-mail: infodbca@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht